Kövessen minket a Facebookon!

Hamarosan nem a megszokott helyükön sorakoznak

Te is napi szinten használod a Facebook „történetek” funkciót? Meglepetés érhet február 28-a után, ugyanis akkortól ezek a képes, videós ablakok már máshol bukkannak fel. Az, hogy jó ötlet-e folyton változtatni, mennyiben szolgálja a kényelmet, felhasználóbarát megoldásokat ez a rengeteg apró különbség és frissítés, azt nem tisztünk megítélni. A legfontosabb első körben tisztában lenni a fejleményekkel. Igyekezni a lehető leghatékonyabban kihasználni a social media óriás lehetőségeit.

A Facebook arra hívta fel a figyelmet nemrégiben, hogy a story vagy magyarul történetek részt eltávolítja a megszokott helyéről. Új helyre költözteti ezt a szekciót. Megnézzük, hogy pontosan mi és hogyan változik, illetve hasznos tippeket is adunk arra vonatkozóan, hogyan használhatod okosan a történeteket a marketingstratégiád részeként.


Itt a story hol a story?


Tehát, ami változik, hogy a történetek szakasz eltűnik a főoldal felső sávjából és a további információk fül alá kerül. Ez azt a célt szolgálja alapvetően, hogy a kíváncsi érdeklődök rákattintsanak a továbbiakra, és a megnyíló történeteken kívül még egyéb információkat is egy lépésben gyűjthessenek be az oldaladról.


Hogyan érdemes felkészülni a február végi változásra?


Már most érdemes lehet, a fentiek tudatában, egy kicsit átnézni a további fülecskét az oldalodon. Lehetőség szerint minél inkább kipofozni, hogy a sztorik iránt érdeklődők valóban nyertesei lehessenek a kattintásnak, és a sztorikon kívül például landing page-eket, weboldalt, bemutatkozást, egyéb információkat is egy blikkre áttekinthessenek.

Ezeket a Beállítások- Oldalinformációk- További információk menüpontban szerkesztheted, egyelőre ennyit tudunk.

Ha érdekel, hogy a Facebook marketing stratégiád hogyan fejlődhetne idén is egy hatékonyabb irányba, akkor keress minket, kérdezz, és könnyen lehet, hogy tudunk egy-két jó tippet adni!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média