Kövessen minket a Facebookon!

Sok év után újra időrendben nézegethetjük a posztokat

Több mint egy év tesztelés után elindult a hírcsatorna szűrősáv és kiegészült a kedvencek menüponttal, amit szép lassan te is észrevehetsz az oldal használatakor. Néhányaknál a kedvencek még csak asztali nézetben, másoknál már mobilon is megjelenik és ez hivatott felváltani a „megjelenítés elsőként” opciót.

A csillagozott oldalak és a hírcsatorna időrendi beállításait vesézzük most ki, hogy a giga platform használatakor te is naprakész lehess, marketingesként pedig a lehető legjobban bekapcsolódhass a social media vérkeringésébe. Vágjunk is bele!


Kiküszöbölhető az algoritmus?


A Facebook 2010 körüli időszakában, talán még te is használtad azt az opciót, ami lehetővé tette, hogy az ismerőseid és a követett oldalak tartalmait időrendbe helyezd és így tudd akár elejétől végéig átnézni. Sokaknak észrevétlenül, de az évek során ez az opció teljesen eltűnt és kizárólag az algoritmus által érdekesnek, népszerűnek vélt tartalmak kerültek felülre, és ezt nem lehetett kikapcsolni.

Most lényegében ez változott meg vagy helyesebben változott vissza. A hírcsatorna beállításaiban mind mobilon mind asztalin választhatod a kronologikus rendezést, ha az angol „recent” vagy a „legutóbbiak” gombra kattintasz.


Mi tudnak a kedvencek?


Ahogyan a leírásban is olvashatod: ez egy „új lehetőség az általad kiválasztottak folyamatos figyelemmel kísérésére. A „Megjelenítés elsőként” funkció már nem használható, de a korábban beállított emberek és oldalak átkerültek a „Kedvencek” közé.”

A kedvenceket szerkesztheted, törölheted menüből vagy az adott bejegyzés jobb felső sarkára kattintva hozzáadhatsz a listához új embereket, oldalakat. „A kedvencek közé felvett ismerősök és oldalak bejegyzései elsőbbséget kapnak, de mások bejegyzéseit továbbra is látni fogod.”


Egy jó „call to action” lehetőség


Marketinges szemmel nézve ez egy lehetséges „call to action” lehet a követőid felé. Hiszen, ha felhívod a figyelmüket arra, hogy most már kiemelhetik a bejegyzéseidet a többi közé, a több ezer ismerős közül könnyen észrevehetővé tehetik a hasznosnak vélt bejegyzéseidet. Akkor várhatóan többen meg is fogják ezt tenni. Ez azt eredményezheti, hogy akárcsak a feliratkozás, követés vagy csatlakozás felhívások mellett a Facebook-on is előtérbe helyezhetik az oldaladat.

Érdemes tehát a Facebook központú marketingstratégiád részeként ezzel kapcsolatban is edukálni a közönséget. A hírfolyam időrendi szerkesztése kapcsán pedig még fontosabbá válhat az, hogy mikor mit posztolsz. Ehhez segítségül hívhatod az időzítésről szóló bejegyzéseinket.

Népes követőtábort és minőségi tartalmakat kívánunk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média