Kövessen minket a Facebookon!

Új globális Facebook eszközök az oltási kedv fokozására

A Facebook új módszerekkel próbálkozik, amik a vakcinálás népszerűsítését, a covid-19 elleni védőoltás beadatását hivatottak népszerűsíteni. Dióhéjban a közös cél vagyis a korlátozások folyamatos csökkentése, a régi, „normális” életünkhöz való visszatérés éltetik a kezdeményezéseket. A tömeges rendezvények, utazások, ünneplések sokunknak hiányoznak, ezért rengetegen vannak azok, akik természetesen pártfogolják ezt az ötletet.

Hogyan jön képbe a Facebook? Készítenek egy új eszközt, ami az Egyesült Államokban megmutatja a felhasználók számára, hogy hová mehetnek el oltatni magukat és milyen linken tudnak bejelentkezni az adott intézménybe. Dolgoznak chat robotokon, híroldalon, közösségi irányelveken és még sorolhatnánk. De nézzük meg inkább pontról-pontra.


Insta hirdetések, új matricák


A Facebook nem csak a fő platformon, hanem WhatsApp-on és Instagram-on is kampányol a nyitást elősegítő oltások beadásának hatékonyabbá tételéért. Utóbbin a hírcsatornák tetején lévő információs központot is népszerűsíti, miközben új matricákat is bevet a hatás érdekében. Ezzel ösztönzi például a beoltottakat, hogy személyes örömüket, felszabadultságukat vagy épp elszántságukat oszthassák meg képek, videók, matricák kíséretében.


Chat botok és egészségügyi felhívások WhatsApp-on


WhatsAppon a csevegőrobotok fejlesztése zajlik erre a célra, amiről a Facebook a következőképpen fogalmaz: ” A kormányok, nonprofit szervezetek és nemzetközi szervezetek a mai napig 3 milliárd üzenetet küldtek az állampolgároknak a COVID-19 hivatalos WhatsApp csevegőrobotjain keresztül. Most közvetlenül az egészségügyi hatóságokkal és a kormányokkal dolgozunk azon, hogy az embereket regisztrálják oltásokra.”.


Adatközlés, hírek, cenzúra (?)


A témához kapcsolódóan egyébként adat-és információ megosztó oldalt is létrehoztak, térképen is követhetünk aktuális híreket. Másik oldalon a figyelemfelkeltés és ösztönzés mellett jócskán meggyűlik a bajuk az ellenzők véleményeivel vagy még inkább az egyértelmű álhírekkel.

A közösségi irányelveket ugyan nem feltétlenül sértő, mégis nehezen elbírálható oltásellenes megmozdulások tisztázása, esetleges cenzúrája egyéni elbírálás alá esik és sok-sok kérdést felvet nem csak a covid, de más globális jelenségek kapcsán is, amiről a 2020-as években várhatóan egyre többet fogunk hallani.

Ha kérdés van, készen állunk arra, hogy segítsünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média