Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook még jobban a vállalkozások kedvére akar tenni

A Facebook rengeteg frissítést vezetett be annak érdekében, hogy a vállalkozások sokkal szorosabbá fűzhessék a kapcsolatot a célközönségükkel. Az újítások nagy hangsúlyt fektetnek a személyre szabott kommunikációra, a megnövelt márkaismertségre, továbbá a megkönnyített üzleti tevékenységre.

Ezzel a vállalat azt akarja elősegíteni, hogy minél könnyebb lehessen a felhasználóknak a vásárlási folyamat. Emellett az is cél, hogy a vállalkozásoknak is eredményesebb marketinget biztosíthassanak a platformon belül.


„Click-to-message” hirdetések


A „click-to-message” hirdetések lehetőséget biztosítanak arra, hogy a vállalkozások inspirálják az ideális vásárlóikat arra, hogy üzenetben vegyék fel velük a kapcsolatot. A boltok azt is kiválaszthatják, hogy melyik üzenetküldő platformra irányítsa a Facebook rendszere a hirdetésre kattintókat – jelenleg a Messenger, az Instagram, és a WhatsApp áll a vállalkozások rendelkezésére.


Az Instagram profilokhoz már WhatsApp „click-to-chat” gomb is adható


A Facebook az Instagram-on is több teret ad a WhatsApp-nak, ami nem véletlen. Több indiai vállalkozás is a WhatsApp-ot részesíti előnyben a Messenger-rel szemben, ezért az alkalmazás támogatásával nyit a vállalat a méretes indiai piac felé is.


Kérdések a Facebook profilokon


A vállalat lehetőséget ad arra a vállalkozóknak, hogy 4-5 kérdést feltehessenek a profiljukon, amivel még több izgalmat csempészhetnek a beszélgetésekbe. Emellett ez csökkenti a beszélgetés időtartalmát is azáltal, hogy több kontextust biztosít a csevegés előtt. Így a vállalkozásoknak nem kell annyi energiát fektetniük a vevőkkel való kapcsolattartásba.


Új lehetőségek a Business Suite alkalmazásban


További email és üzenetküldési funkciókat terveznek bevezetni, ami még jobban segítheti a vállalkozások re-marketing tevékenységét. Tavaly hasonló funkciót teszteltek a „Pages” alkalmazásban, ami sikert aratott a felhasználók között. Ezért idén a Business Suite applikációban újra előveszik ezt a frissítést.

Emellett még a „File Manager” opció is megtalálható, amivel sokkal könnyebben lehet rendszerezni a Facebook-on megjelenő tartalmakat. Ehhez az újításhoz egy poszt tesztelési funkciót is csatoltak, aminek segítségével a vállalkozások jobb képet kaphatnak a posztok lehetséges teljesítményéről.


Megkönnyített céges munka


Egy másik hasonló frissítés a „Work Accounts”, aminek segítségével a munkatársak egy erre a célra fenntartott profilról tudnak belépni a Business Suite-ba. Ezáltal nem kell a személyes fiókjukat használniuk a munkára.

Te mit gondolsz ezekről a frissítésekről? Ha segítségre lenne szükséged az online marketing területén, nyugodtan keress fel minket.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média