Kövessen minket a Facebookon!

Eltűnő üzenetek teszt alatt a WhatsApp-on

Új funkciót tesztel a WhatsApp, mely előre láthatólag már az alkalmazás következő verziójában elérhető lesz. Az egyelőre tesztfázisban lévő opció segítségével olyan üzeneteket küldhetünk majd egymásnak a csoportos beszélgetések során, melyek egy bizonyos idő után automatikusan eltűnnek.

A platform fejlesztői szerint a megoldás nagyban hozzájárul majd a felhasználói adatbiztonság növeléséhez.


A legfőbb cél a személyes adatok megóvása


Az ideiglenes üzenetek koncepciója a közösségi médiában egyáltalán nem számít új keletű dolognak. Először a Snapchat-en keresztül küldhettünk egymásnak képeket és videókat, melyek néhány perc után „megsemmisültek”, majd később a sikeres koncepciót több platform is átvette, saját képére alakította.

Az ideiglenes üzenetek célja a felhasználók magasabb szintű adatvédelme, hiszen az ilyen módon küldött információk a tartalom automatikus törlődése után végleg eltűnnek a világhálóról. Sem az adott alkalmazás, sem egyéb backup rendszer nem tárolja őket.

Úgy tűnik, hogy a WhatsApp-ot felvásároló Facebook – botrányai óta -komoly hangsúlyt fektet az adatvédelemre, és fejlesztői az általuk kezelt platformokon egyre inkább a biztonságos felhasználói élmény megteremtésén dolgoznak.


Egyelőre csak csoportos opciót tesztelnek


A jelenlegi információk szerint az eltűnő üzenetek lehetősége egyelőre csak csoportos beszélgetések során lesz elérhető. A WhatsApp nagy valószínűséggel a későbbiek folyamán a privát beszélgetéseknél is bevezeti.

Az új opció sokak szerint hasznos, azonban akadnak olyanok is, akik szkeptikusan állnak hozzá. Ők azt vallják, hogy ami egyszer az internetre felkerült, az valamilyen módon fent is marad. Hiába a legbiztonságosabbnak tűnő megoldások, mindig akad mód az üzenetek archiválására.

Mások az adatvédelem kérdésénél nagyobb, megoldásra váró problémákat is látnak a WhatsApp alkalmazásban. Ilyen például az álhírek egyre inkább elharapódzó terjedése a platformon belül, amely Indiában és az Egyesült Államokban is komoly problémát jelent.

Van aki mindent egyedül szeretne megoldani és van aki segítséget szeretne, pl. oldalai kezelésében. Ha Te is közéjük tartozol, keress minket!

Forrás: digitaltrends.com


Szubjektív Média