Kövessen minket a Facebookon!

10 éves a Messenger: mutatjuk a legújabb szülinapi funkciókat

A Messenger augusztusban ünnepelte alapításának tíz éves évfordulóját, aminek alkalmából újabb funkciókat vezettek be az alkalmazásban. A fejlesztések mind a szülinap témakörére épültek, és valószínűleg pár közülük Magyarországon is elérhetővé válik. Nézzük, milyen mókás funkciókkal lepi meg felhasználóit a Messenger.


Újabb téma a chat felületen – szülinapi verzió


A Messenger egy szülinapi, chatben beállítható témával is megörvendezteti a felhasználókat. A Birthday Balloon 360 background téma lufis hátteret biztosít, ám van egy csavar is benne.

A téma alapvetően rózsaszínes, ám az úgynevezett Birthday AR effect segítségével „el lehet oltani a fényt adó gyertyákat” és ekkor lilássá válik a háttér. Az, hogy ez a bizonyos Birthday Ar effect pontosan hogyan működik, arról nincs információnk. Ám a téma keretein belül visszatér egy ismert mókás beállítás is, az ajándékcsomagolásból egy érintésre kicsomagolható üzenetek.


Megoszthatóvá válnak a kontaktok


A beszélgetési beállítások között új funkció vált elérhetővé: most már meg tudod osztani az ismerőseid Messenger profilját más ismerőseiddel. Mindössze annyit kell tenned, hogy a „more actions” lehetőségnél a „share contact” funkciót használod.


Nemsokára előre beállíthatsz emojit bizonyos üzenetekhez


A beállításoknál várhatóan érkezik egy olyan funkció is, aminek a segítségével bizonyos szövegekhez beállíthatunk emojikat. Így, ha ezeket a szövegeket küldik el üzenetben a felhasználók, a Messenger automatikusan odabiggyeszti az előre beállított emojit. Ez a funkció még nem érhető el, de valószínűleg nem kell rá sokat várnunk.


+1: az amerikai felhasználók mostantól pénzt utalhatnak a Messengeren keresztül


A funkció eredetileg azt hivatott szolgálni, hogy barátok szülinapja esetén pénzt is lehessen utalni ajándékba az alkalmazáson belül. A kedves gesztust úgy lehet megtenni, hogy elméletileg majd a szülinapi posztok mellett meg fog jelenni Facebook-on egy ikon, aminek a segítségével pénzt lehet majd utalni a Facebook Pay-en keresztül.

Ha az ajándékozott fél már megadta előre a bankkártya adatait az alkalmazásnak, akkor az átutalt összeg egyenesen a számlájára fog menni. Ugyan ez a funkció Magyarországon egyelőre nem lesz elérhető, ám minden esetre izgalmas fejlődés a Messenger részéről.

Keress bennünket, hogy segíthessünk az online marketing témakörében.

Forrás: about.fb.com.com


Szubjektív Média