Kövessen minket a Facebookon!

Egy kiugróan jó weblap tervezése 2021-ben

Ha új vállalkozást indítasz vagy a régi felületet elavultnak találod, egy-az egyben vagy nagyrészt lecserélnéd, akkor érdemes a legújabb trendeket is figyelembe véve megtervezni az új felületet! Most hozunk jó pár tippet ehhez a folyamathoz, hogy a lehető legjobban sikerülhessen. Olyasmi az ízléses, hangulatos weblap a céged számára, mint a bejárati ajtó, a sziklakert, a pompázatos terasz a házad előtt: igazi vendégcsalogató…

Nem csak színekről, dizájnról, de elrendezésről, logikáról, a jövő évben várható trendekről is szót ejtünk, mert ezek ugyanolyan látványosak lehetnek, mint a legnagyobb kontrasztszínek. Apropó, kontrasztok… biztos, hogy az erős színek a legvonzóbbak? Nézzük meg!


Találd meg a fókuszt és a jó útvonalakat!


Elsődleges szabály, hogy a fókuszt igyekezz a fontos helyekre terelni. Legyen könnyen észrevehető a lényeges információ, hogy az ügyfeleid első blikkre kiigazodjanak a meghatározott útvonalakon. Az útvonalakat te határozhatod meg, ami nagyszerű hír, hiszen, ha jól csinálod, pontosan ott lyukadnak ki, ahol szeretnéd. Az egész legyen egyensúlyban, legyen kellemes ránézni és nyissák meg szívesen újra meg újra!


Hagyj helyet, törekedj a minimál dizájnra!


Professzionálisabb hatást kelt az oldal, ha nincs túlzsúfolva és egy nagyon rendezett, letisztult, akár szimmetrikus, akár tudatosan aszimmetrikus egységben jelenik meg. Kevesebb infó a kezdőoldalon, minimális, de egyedi dizájn nagyon sokat dob az összképen! Ezen belül viszont fontosak a méretek és a színhatások, hiszen a különböző formátumok vonzzák, vagy taszítják a figyelmünket. Írd jó nagy betűvel, ami fontos, húzd alá vastagon, ami kattintható!


Kontraszt és színvarázs


A színek tervezéséhez mindenképpen áldozz fel pár napot, akár hetet is. Próbálgasd, tapasztald ki, keress példaképeket, akik lenyűgöznek ebben a tekintetben. A túl sok kontraszt elviszi a figyelmet a lényegről, a túl kevés mindent figyelmen kívül hagy. A hasábok, gombok, fülek mérete is sorsdöntő lehet. Tehát nem egy konkrét recept, de egy konkrét útvonal az, amit meghatározhatsz magadnak, hogy aztán a vásárlóid, érdeklődőid is hasonlóan tegyenek!

Tervezz, hogy ne érjenek meglepetések a későbbi munkában. Próbálj meg az apróbb részletekre is figyelni, mert az ördög a részletekben lakozik. Ne hagyd magad letéríteni a tervezés útjáról, mondván majd kialakul a gyakorlatban, mert abból csak káosz lesz, ez pedig nem minden esetben tesz jót a végeredménynek!

Hiányzik a jövő évi stratégia? Rengeteg a kérdésed a közösségi médiával, vagy a webshopokkal kapcsolatban? Nyugodtan keress minket, nézzük meg, mit hozhatunk ki belőle!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média