Kövessen minket a Facebookon!

Automatizált fejezetek, és kisebb csatornák támogatása: a legújabb Youtube frissítések

A YouTube az egyik legnépszerűbb alkalmazás tartalomkészítés terén, és tesz is azért, hogy ez így maradjon. Új frissítéseivel kedvez a kisebb csatornáknak, emellett a keresőmotor hatékonyságát is növeli. Nézzük, mik a YouTube legújabb funkciói.


Optimalizált keresés


A Youtube videóknál eddig is elérhető volt a videó fejezetek funkció. Ezzel a tartalomgyártó el tudta nevezni az egyes szakaszokat a videóiban. Ez nemcsak, hogy részletesebb képet adott a nézőknek a videó tartalmáról, de a keresést is megkönnyítette. Hiszen a kereső figyelembe veszi a fejezetek címét a kereséskor. Ezáltal, ha a keresett kifejezés nem szerepel a videó címében, de mondjuk az egyik fejezet elnevezésében igen, akkor ki fogja adni az adott videót.

Ezen minta alapján a YouTube egy olyan funkciót kezdett el tesztelni még júliusban, amelynek segítségével a platform rendszere önmagától kreál fejezeteket a videókhoz. Ez a frissítés nemsokára életbe lép. A tervek szerint akkor fogja a YouTube automatikusan fejezetekre bontani a videókat, ha a videó készítője alapból nem látta el fejezetekkel a videót.


A megjelölés funkció már az 500 feliratkozóval rendelkező csatornáknak is elérhető lesz


Eddig csak 1000+ feliratkozószámmal rendelkező csatornák jelölhettek meg más tartalomkészítőket a videóik alatt. Most már ez a funkció az 500 feliratkozószámmal rendelkező videósoknak is a rendelkezésére áll. Ezáltal egyre több csatornának nyílik meg az a lehetőség, hogy a kollaborációikban résztvevő YouTubereket támogassák.

Ezentúl a YouTube Studio azt is megmutatja a tartalomkészítőknek, hogy melyik időszakban van a legtöbb nézőjük a platformon. Ez a funkció szintén elérhető már 500 feliratkozószámtól.

Online marketing témában lenne kérdésed? Kérdezz tőlünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média