Kövessen minket a Facebookon!

A YouTube automatikus szegmentálást biztosít

A YouTube az összes feltöltött videó esetében elérhetővé teszi az automatikus videofejezeteket, emellett új, sötét módot is indít az asztali YouTube Studio felhasználók örömére.


A fejlesztések javítják a navigációt


Tavaly novemberben a YouTube egy kísérletet indított el, melynek során automatikus fejezetek készültek a kiválasztott videókban. Ezeket a szegmenseket gépi tanulás segítségével azonosították. Ez az opció a YouTube manuálisan beillesztett videó fejezeteire épít, melyek javítják a navigációt a klipek szakaszaiban. Most már minden videó számára elérhető lesz az automatikus videoszegmentálás, de ha az alkotók úgy gondolják, le is iratkozhatnak a lehetőségről.

A fejlesztők kiemelték, hogy ha manuális eljárással adjuk meg a szegmenseket, az minden esetben felülírja az automatizált opciót. A szegmentálás számos előnye közé tartozik például a jobb navigáció, ráadásul a jobb SEO adatok is új lehetőségekkel kecsegtetnek. Az opció lehetővé teszi a Google-nek, hogy a keresési lekérdezéseket a videók releváns szakaszaira irányítsa.


Végre elérhető lesz a sötét mód


A felhasználók végre sötét módra válthatnak a „megjelenés” beállításain keresztül, mely a jobb felső sarokban, a „beállítások” menüből érhető el. A sötét mód opciónak valóságos rajongótábora van a felhasználók körében és az újdonság ráadásul kétségtelenül jól kiegészíti a „noir” alkalmazáscsaládot.

Emellett a YouTube a Stories Insights áttekintését is elérhetővé teszi az összes felhasználó számára, a YouTube analitikán belül. Ez az opció azt vizsgálja, hogy a történetek hogyan járulnak hozzá a csatornád teljesítményéhez.

Ez az opció eddig még nem vált a platform kulcsfontosságú elemévé, de ha te is használod a Stories-t, akkor több lehetőséged lesz betekintést nyerni a teljesítményed alakulásába. Ezek a frissítések nem kimondott game-changerek, de összeségében örömteli fejlesztések, melyek javítják a felhasználói élményt. A legújabb YouTube Creator Insider frissítést itt megnézheted.

Online marketing témában lenne kérdésed? Kérdezz tőlünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média