Kövessen minket a Facebookon!

Nagyon sok új zene a TikTok-on

A zene a TikTok központi eleme. Az alkalmazást el sem tudnánk képzelni a fülbemászó dallamok nélkül, a fejlesztők így rengeteget dolgoznak azon, hogy minél több, felkapott dal elérhető legyen az applikáción belül.

Munkájuk pedig szerencsére úgy tűnik, mint a legtöbb téren, itt is eredményes. Hamarosan ugyanis rengeteg új, népszerű illetve kevésbé ismert slágert is használhatunk majd saját videóink elkészítése során.


Független előadók és sztárok dalai érkezhetnek a TikTok-ra


A TechCrunch értesülése szerint a TikTok a közelmúltban több megállapodást is aláírt. Ezek arra engednek következtetni, hogy a platform zenei kínálata hamarosan látványosan bővülni fog.

A pletykák szerint a TikTok többek közt olyan, nagy ügynökségekkel is megállapodást kötött, mint a Sony Music, a Warner Music és a Universal Music. Ezek a bejelentések egyelőre nem hivatalosak.

Amit már egész biztosan tudni az az, hogy a platform fejlesztői aláírták a szerződést a Merlin nevű ügynökséggel, akik rengeteg független előadó és kis kiadó képviseletében állnak.


Ugródeszka a független előadók számára


Egészen biztos, hogy a megállapodások nem csak a TikTok, de az alkalmazásban integrálásra kerülő előadók életében is fontos lépést jelentenek. Az applikáció ugyanis az elmúlt két évben hatalmas népszerűségre tett szert, és hatalmas ugródeszkát jelenthet, különösen a független előadók számára.

Kiváló példa erre a Lil Nas X nevű hip-hop énekes, akinek Old Town Road című dala a TikTok-on keresztül vált igazi sikertörténetté. A szám ugyanis a felhasználók videóinak köszönhetően vált, szinte az egyik napról a másikra, teljesen ismeretlen számból valódi, világszerte felkapott slágerré.

A TikTok-on keresztül érkező figyelem pedig nem csak népszerűség, de valószínűleg jogdíjak szempontjából is jól jön majd az ismert és kevésbé ismert zenészeknek egyaránt.

Keress meg minket és mi segítünk az oldalaid kezelésében!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média