Kövessen minket a Facebookon!

4 egyszerű tipp az Instagram-jelenléted javításához

Úgy érzed, hiába posztolsz, mégsem jut el elég emberhez az üzeneted? Nem tudod, hogyan tehetnél szert több, lojális követőre? Ne aggódj! A SocialMediaToday egyszerűen de hatékonyan mutatja be, hogyan pörgetheted fel az eléréseidet!


Figyelj a hashtag-ek megfelelő használatára


Sok szakértő azt tanácsolja, hogy az elérés maximalizálása érdekében bejegyzésenként legfeljebb 30 hashtag-et használj. Maga az Instagram azonban inkább arra ösztönöz, hogy a legjobb eredmény érdekében korlátozd a hashteg-ek használatát legfeljebb három-öt nagyon releváns kifejezésre.

Hogy melyik válik be jobban, ez céljaidtól és célközönségedtől is függ, egyvalami azonban biztos: az elérések maximalizálása és a követőszám növelése érdekében a hashtag-ek használata továbbra is megkerülhetetlen.


Posztolj érdekes történeteket


Az Instagram történetek használata kiválóan alkalmas arra, hogy megmutasd magad a világnak. A Stories funkciót ugyanis naponta több mint 500 millió felhasználó használja, a hírcsatorna tetején való elhelyezkedésnek köszönhetően pedig mindig szem előtt van.

A hatékony, kreatív történetek létrehozása persze mindig kihívást jelent, ám nagyszerű módja az alkalmazáson belüli jelenlét kiépítésének és figyelem felkeltésének.


Fektess nagy hangsúlyt a vizualitásra


Magától értetődő dolognak tűnik, sokan azonban mégsem figyelnek oda arra, hogy az Instagram szempontjából a legfontosabb dolog a vizualitás. A felhasználók figyelmét nem a hosszú szövegek és linkek, hanem a szép és igényes képek vagy az érdekes, rövid videók fogják igazán felkelteni.

Annak érdekében tehát, hogy minél többen érdeklődjenek profilod iránt, fontos, hogy vizuális szempontból mindig kiváló, lélegzetelállító tartalmak létrehozására törekedj.


Próbáld ki az Instagram Reels-t!


A TikTok hatalmas sikerének tortájából az Instagram is szeretne egy szeletet, így igyekszik egyre nagyobb hangsúlyt fektetni arra, hogy saját fejlesztésű megoldása, a Reels használatára buzdítson.

A Reels egyelőre kevésbé számít felkapottnak, azonban érdemes lehet kipróbálnod, hiszen szakértők szerint a használata hatékonyan járulhat hozzá ahhoz, hogy a platformon a posztjaidat és történeteidet is több felhasználóhoz juttassa el az algoritmus.

Ha kérdésed lenne az online marketing területén, lépj kapcsolatba velünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média