Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook lehet a TikTok új kihívója

Úgy tűnik, a Facebook fejlesztői egy percig sem tétlenkednek, és folyamatosan valami olyasmin dolgoznak, ami a közösségi média élvonalában tartja a platformot. Most úgy döntöttek, felveszik a versenyt az egyik legnagyobb kihívóval, és egy saját alkalmazás fejlesztésével a TikTok babérjaira törnek.


Olyan, mint a TikTok, de egy kicsit más


A nemes egyszerűséggel Collab névre keresztelt applikációt a közös, virtuális zenélésre fejlesztették. Lényege, hogy a feltöltött rövid videókban akár három videót is megjeleníthetünk egyszerre. Ilyen módon például, ha egy dalt szeretnénk eljátszani, azt párhuzamosan három különböző hangszerrel is megtehetjük.

A TikTokhoz hasonló módon saját dalunk elkészítéséhez a nyilvánosan elérhető videókat is felhasználhatjuk. Ez azt jelenti, hogy egy meglévő gitár- vagy dobsávhoz tetszés szerint adhatjuk hozzá saját hangszereinket vagy énekelhetünk rá egy már elkészült alkotásra.

A fejlesztők tehát alapvetően a TikTok funkcióit gondolták tovább, ám első ránézésre az új applikáció sokkal inkább a kreativitásra helyezi a hangsúlyt. A kész videók egyébként a Collab felülete után bárhol, Instagram-on, Facebook-on vagy akár a TikTok felületén is megoszthatók lesznek.


Egyelőre csak korlátozásokkal érhető el


Az alkalmazás már élesben is működik, azonban egyelőre csak meghívóval használható. Ez valószínűleg csak a tesztfázisban lesz így, és hamarosan nyitott regisztrációval is elérhető lesz a felhasználók számára.

Kérdés, hogy sikeres lehet-e a Collab a TikTok-kal szemben, tekintve, hogy a Facebook korábbi próbálkozása, a jelenleg is elérhető Lasso a letöltési számot tekintve csúnyán alulmaradt a népszerű, kínai riválissal szemben.

Pláne úgy, hogy a Collab jelenleg még rengeteg megkötéssel is rendelkezik. A meghívós rendszer mellett csak iOs készülékeken használható, és egyelőre csak az Egyesült Államokban valamint Kanadában érhető el.

Állandóan az oldalaid kezelgetését kell intézned? Töltsd mással az idődet, keress meg bennünket és segítünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média