Kövessen minket a Facebookon!

A végpontok közötti titkosítás alapértelmezés szerinti beállítás lesz a Messengeren

A végpontok közötti titkosítás egy extra biztonsági réteg, ami annyit tesz, hogy a barátokkal és ismerősökkel váltott üzenetek és hívások tartalma védve van attól a pillanattól kezdve, hogy elhagyják az eszközt, egészen addig a pillanatig, amikor elérik a fogadó eszközt. Mostantól ez alap lesz.


Egységes, univerzális postafiók


Mostantól alapértelmezett beállítás lesz a végpontok közötti titkosítás, így még maga a Meta sem láthatja a kimenő üzeneteket vagy hívásokat a Messenger alkalmazásban. A frissítés célja nemcsak a magánszféra védelme, de az alkalmazások közötti kommunikáció megkönnyítése és az egységes, univerzális postafiók kialakítása is. A Messenger, a WhatsApp és az Insta DM-jei egy helyen, minden alkalmazásból elérhetők lesznek.


Titkosítás és etika


Érdekes és vitaindító kérdés, hogy mi az etikusabb, ha titkosítva vannak az üzenetek, vagy ha hozzáférhetők? Mindkettő mellett szólnak érvek: a titkosítás bizonyítékokat „semmisít meg”, azaz a rendőrségi nyomozást lehetetleníti el olyan esetekben, amikor valakit sérelem ér az online üzenetek terében; ugyanakkor elnyomó rezsimek alatt élő emberek pedig annak köszönhetően lehetnek valamelyest szabadok, hogy a kormányuk nem fér hozzá az üzeneteikhez.

Erre a kérdésre most valószínűleg senki sem tudna egyértelmű választ adni, de érdemes elgondolkodnunk rajta. Talán nincs is olyan döntés, aminek ne lenne pozitív és negatív oldala. Bízzunk benne, hogy a frissítés előnyeit sokkal inkább élvezhetjük majd, mint a hátrányait.

Ha többet szeretnétek olvasni a végpontok közötti titkosítás bevezetéséről, kattintsatok.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média