Kövessen minket a Facebookon!

Melyik 6 mérőszámot figyeld a Facebook eseményeknél?

Ha online eseményt szervezel, tervezel, akkor marketingtudatos vállalkozásként az is nagyon fontos, hogy utólag, illetve az események alakítása közben ráláss a hatékonyságra, elérésre, amihez mérőszámokra és mérési szempontokra is szükséged van. Ez igaz az élő adásokra és előre felvett videós tartalmakra is. Ezek a mérések pontosan rávilágítanak a sikereidre, illetve azokra a területekre, ahol javulhatsz még, amikre érdemes lesz több időt, energiát szánni.

Nézzük is meg, mik azok a paraméterek, amiket semmiképp se hagyj szem elől, ha webinárium, online rendezvény szervezésébe kezdesz, és szeretnél kimagasló eredményeket elérni!


CTR- Átkattintási arány


A CTR vagyis Click Through Rate több lényeges dologra is rávilágít. Mekkora hatást ér el a csatornád, adásod? Jól szűrtél-e rá a célközönségre, valóban őket szolgálod ki? Milyen CTA-val (call to action) dolgozol, vagyis milyen hatékony a cselekvésre való felszólításod? És hogyan tudnád emelni a CTA-d hatásást? Ha ezekre a kérdésekre keresed a választ, akkor tartsd mindig szemmel a CTR számokat.


Hányan regisztráltak?


Mielőtt kezdetét veszi az esemény, számold meg, jegyezd fel, hányan jelezték előre részvételi szándékukat vagy hányan regisztráltak az oldalon ennek kapcsán. Ez rámutat arra, mennyire volt hatékony a promóciós tevékenységed ezidáig. Ez az adat még a landing page állapotáról, népszerűségéről is visszajelzést adhat.


Regisztráltak, vagy résztvevők?


Nagy általánosságban a regisztrációt elvégzők fele fog ténylegesen részt venni az eseményeden. Derítsd ki, mi lehet az oka, ha ennél több vagy kevesebb résztvevőt érsz el.


Ne veszítsd szem elől a megtekintési időt!


Ha a nézőid szinte mind végignézik a videóid, webináriumaid, akkor nagyon sikeresnek mondhatod magad. Ha nem így van, akkor valószínűleg nem vagy elég szórakoztató számukra.


Mennyire kötöd le a közönséged?


Ezt az értéket nem csak a megtekintési idővel, hanem a csoportos beszélgetések, szavazások, kérdőívek, kérdésfeltevések, regisztrációk, letöltések alapján is belőheted.


A befektetésed ellenértéke


ROI- return on investment címszó alatt értjük azt, hogy mennyire térül meg neked a befektetés, amit az online marketingbe pumpálsz. Ezzel kalkulálhatsz, tervezhetsz, finomíthatsz, egyszóval részletes rálátást biztosít a vállalkozásod aktuális marketing eredményességére.

Ezen mutatók elemzésével, és az adatok alapján okos változtatásokkal, hatékonyabbá teheted az eseményeidet ezzel megnövelheted a vállalkozásod általános eredményességét is.

Mi is épp ebben tudunk segíteni Neked! Írj bátran, és hozzuk ki a legtöbbet a te ötleteidből!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média