Kövessen minket a Facebookon!

Új Facebook tippek a sztorikhoz és a videóhirdetésekhez

A Facebook bravúros újdonságokkal szolgál a vírushelyzet és az aktuális igények kiszolgálására. A chat-szobák közös beszélgetéseinek fejlesztése mellett most újabb tippeket, funkciókat mutatunk be a világ egyik legnépszerűbb közösségi oldalától. Marketingesek, figyelem!

Górcső alá vesszük a mozgókép, a hangok és matricák használatát. Ezeket ugyan a legtöbben ismerik, használják is, de kérdés, hogy mennyire tudatosan, profilba vágóan készülünk egy ilyen online hirdetésre? A stratégia nagy vonalakban nem változik, azonban az apró részletek sokat jelenthetnek a végeredmény szempontjából.


Ha mozgókép, legyen hangos!


A hanggal ellátott videós hirdetések sokkal hatékonyabbak, mint a néma alternatíváik. Ha nem élsz még ezzel a lehetőséggel, akkor érdemes ezt is kipróbálnod, hiszen 80%-al nagyobb eséllyel kattannak rá ezekre a zenés, beszédes videóhirdetésekre a látogatók.


Ha álló kép, akkor kapcsold ki a hangot!


Abban az esetben, ha a márkát, terméket mutatod be, és egy fotón, plakáton szerepelteted egy egyszerű reklámfotón, akkor ütősebb, ha mindezt néma módban teszed. Figyeld csak meg a nagy márkákat, akik pontosan ezt a stratégiát követik.


Mikor előnyösek a matricák?


A matricák használatát Facebook-on és Insta-n is a mozgóképes hirdetésekhez ajánljuk, ahol egy-egy jól elhelyezett matrica vagy felirat hatékonyan irányíthatja a figyelmet vásárlás, kattintás, további infó irányába. Azt is érdemes matricával jelölni, hogy a videónak hangja van… illetve azt is, ha kattintással, lapozással továbbjuthatunk a sztoriból.


A csináld magad mobilos videók még mindig nyerők!


A mobillal lőtt, természetesnek ható, ugyanakkor nagyon is tudatosan szerkesztett videók nézettségben, hatásban messze megelőzik a stúdiókörnyezetben felvett alternatíváikat. Ha közvetlen sztorikat, hirdetést szeretnél az oldaladhoz, márkádhoz, akkor érdemes a lehető legtesthezállóbb mobilos felvételeket elkészítened. Emellett használj itt is matricát és a helyi szóhasználat szempontjából ideális feliratokat.

Ezek a tippek széleskörűen működőképesek, arra ösztönzünk minden hirdetőt, hogy próbálkozzon, kísérletezzen, hogy így találja meg mindenki a neki megfelelő módozatú eszközt ill. stratégiát.

Szeretnéd a céged közösségi média felületeit még jobban átlátni, javítani? Keress minket és megnézzük, hogyan hozhatnánk ki a legtöbbet belőle!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média