Kövessen minket a Facebookon!

Újfajta Messenger szobák a Facebookon

A Facebook-ról elmondhatjuk, hogy az élen jár, ha változtatásokról van szó a közösségi média felületeken. Most újabb funkciót vezettek be, méghozzá a Messenger alkalmazáson belül. Nemrégiben úgy alakították át a platformot, hogy az áprilisban megjelent szoba (Messenger Rooms) opció még egyszerűbbé váljon a mezei felhasználók számára is.

Hogy mi a cél ezzel, és pontosan ki az a közönség, akinek a kedvére szeretnének tenni az újabb változtatással, kiderül a cikkünkből. Az, hogy ez az újdonság mennyire szükséges, hogyan lehet legoptimálisabban kihasználni, már a saját döntésünk, mindenesetre marketing szempontból is érdemes naprakész információkkal rendelkezni a témában.


Mi volt eddig?


A Messenger Rooms az áprilisi koronavírus hullám kezdetekor jelent meg, megkönnyítve ezzel a karanténban ragadt emberek egymás közötti kommunikációját. A bejelentkezés Facebookról és a Messengerből is direkt módon megtörténhet. Ez előnyt jelent például a házfalak vagy épp országhatárok által elhatárolt családok, barátok, ismerősök között.


Mi az, ami változott?


Az egyre elterjedtebb beszélgetős oldalak, levelezőrendszerek kapcsán fontos, hogy az igazán kezdő felhasználókra is gondoljunk. Ez jelentheti az újdonsült internetfelhasználókat például az idősebb korosztály soraiból.

Az újdonság abban rejlik, hogy a közös chat-szobákat funkció szerint rendezhetjük, elnevezhetjük és szabadon variálhatjuk a résztvevőket is a csevegés előtt, közben, után is. A beszélgetéshez beállíthatunk egy fotós vagy videós automatikus hátteret is, ha nem szeretnénk élőben csevegni.


Hamarosan asztali gépre is megérkezik a frissítés!


Amellett, hogy szeptember 1-től már csak a mobilos dizájnt használhatjuk az asztali gépekről is, a Messenger szobák egyelőre még csak mobilos verzióban elérhetők. Pár hét vagy hónap múlva érkezik majd az asztali gépekre is a frissítés. Van eltérés Androidos és iOS-os készülékek között is, de várhatóan hamarosan minden felhasználó élvezheti az új funkciók előnyeit.

Találjuk ki együtt, hogy miképpen lehetnél hatékonyan jelen az online térben, írj nekünk és ötleteljünk közösen!

Forrás: hvg.hu


Szubjektív Média