Kövessen minket a Facebookon!

Új Instagram frissítés, amivel ösztönzik a felhasználói aktivitást

Az Instagram bevezetett egy új funkciót a Stories felületen, ami még több tartalom készítésére ösztönözheti a felhasználókat. Lássuk, hogy mit tud az „Add yours” matrica.


Inspiráció az alkotáshoz


Az „Add yours” matrica segítségével más felhasználókat ösztönözhetünk arra, hogy megosszák a Stories felületen azt a bizonyos dolgot, amit mi is megosztottunk. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha megosztjuk például a házi állatunkat, akkor a matrica használatával biztathatunk másokat, hogy ők is osszanak meg képet a kedvencükről. A matricát kiválasztva pedig az összes tartalmat meg tudjuk tekinteni, ami elkészült.

Ezen funkció használatával egy Stories rengeteg kontentet tud inspirálni. Nem titok, hogy ezzel a frissítéssel az Instagram a felhasználói aktivitást kívánja növelni.


A Facebook (vagy Meta) egyre több fiatal felhasználót veszít el


Ez a tény nemcsak a Facebookra, mint alkalmazásra igaz, hanem az összes olyan platformra, ami a Facebook vállalat tulajdonában van, így az Instagramra is. Több olyan diagram látott napvilágot, ahol jól látszik, hogy az appok fokozatosan veszítik el a 24 év alatti korosztályt.

Emiatt nem meglepő, hogy több szempontból is próbálnak inspirációt meríteni olyan alkalmazásoktól, amik jelenleg piacvezetőknek számítanak a fiatal korosztály megmozgatásában. Ilyen alkalmazás a Tiktok is.

Többen megjegyezték, hogy az „Add yours” matrica hasonló elven működik, mint Tiktok duet funkciója. Ugyanis mindkettőben közös, hogy majdnem végtelen mennyiségű tartalom készítésére inspirálhatja a felhasználókat. Emellett abban is hasonlítanak egymásra, hogy egy érintéssel el lehet érni a segítségükkel készített összes kontentet.

Keress meg bennünket vedd fel velünk a kapcsolatot, ha úgy érzed, „legyőznek” az online platformjaid és segítségre lenne szükséged!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média