Kövessen minket a Facebookon!

A TikTok ismét az élen

A Sensor Tower legfrissebb adatai szerint a TikTok 2021 júniusában ismét a legtöbbet letöltött, nem játékalkalmazás volt. A folyamatos tartalmi aggodalmak, az adatbiztonsági problémák és más különböző vitát generáló tények ellenére a TikTok továbbra is listavezető.


Mindig népszerű


Az elmúlt 18 hónap során a TikTok minden alkalommal az első helyen végzett a letöltéseket illetően, két eset kivételével. Tavaly novemberben a WhatsApp röviden újra átvette az első helyet a listán, idén januárban pedig a Telegram esett át egy nagyobb, időszakos letöltési hullámon. Ez utóbbi egyébként a WhatsApp ellentmondásos adatvédelmi frissítéseinek eredményeképp jöhetett létre.

A Sensor Towel megállapította, hogy 2021 júniusában a TikTok volt a legtöbbet letöltött nem játékalkalmazás, több mint 65 millió telepítéssel. A legtöbb telepítés Kínában történt, több mint 13%-kal, amit Indonézia követett 12%-kal. A Sensor Towel az alkalmazás kínai változatát, a Douyint is számolja, viszont a TikTok szerint ezt külön kell választani, hiszen két teljesen különböző platformról van szó.  Ennek ellenére a rövid formátumú videóalkalmazás népszerűsége elképesztő, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy folyamatosan új felhasználókkal bővül a közösség.


A fiatal generáció a kulcs


A TikTok népszerűsége a fiatalabb generáció folyamatos jelenlétének köszönhető, hiszen amint lehetőségük adódik, egyre többen töltik le az alkalmazást. A Facebook globális jelenléte azt jelenti, hogy ha más alkalmazások funkcióit másolja, nagyobb elérhetőséggel rendelkezik, mint bármi más a világon.

A Facebook, attól függetlenül, hogy replikát hoz létre, kiterjesztheti az alkalmazásokat olyan régiókra, ahol az eredetit még nem tudnák elérni. A TikTok úgy kerülte el ezt a hatást, hogy gyorsan kiterjesztette globális fókuszát, aminek eredményeképp jelentős figyelmet kapott Indonézia-, Korea- és Európa-szerte, népszerűsége pedig továbbra is töretlen.

Ha kérdésed merülne fel online marketing témában, akkor kérdezz tőlünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média