Kövessen minket a Facebookon!

Miért érdemes vizuális tartalmat beépíteni a marketing kampányunkba

Az online marketing napról napra bővülő tudástárában mindig találunk hasznos információt. Az online marketing gurui összegyűjtöttek néhány fontos pozitív érvet és magyarázatot a marketinges kommunikáció vizuális tartalmai mellett.


Miért éppen a vizuális tartalom?


Mielőtt azt mondanánk, hogy manapság az emberek már nem szeretnek olvasni, – ami persze részben igaz is, hiszen percről percre olyan döbbenetes mennyiségű inger áraszt el bennünket, hogy gyakran a tartalom rövidsége vagy tömörsége határozza meg a fogyaszthatóságát – a vizuális tartalmak melletti érv sokkal inkább biológiai eredetű. A külvilágból érkező ingerek több mint 90%-át vizuális úton szerezzük, a testünkben lévő szenzorok 70%-a van a szemünkben és az agykérgünknek 40%-a vesz részt a vizuális ingerek feldolgozásában. Ezekből az arányokból kiindulva nem meglepő, hogy az emberi kommunikáció 93%-a nonverbális úton zajlik.

Adottságainknak köszönhetően gyorsabban értelmezünk egy képi elemet, mint több sor szöveget, amit egy nagyon egyszerű példával élve úgy is elképzelhetünk, hogy gyorsabban alakul ki bennünk a reakció egy felénk rohanó vicsorgó kutya láttán, mintha ugyanezt az információt olvasás útján szereznénk meg, és ennek a gyors reakciónak meghatározó szerepe van a mai információs világban.


Jöjjenek az érvek!


  • A Youtube-ra minden percben 500 órát meghaladó új videóanyag kerül feltöltésre, egy nap alatt pedig az 1 milliárd(!) órát is meghaladja a megtekintett videók hossza.
  • Facebook marketing esetében, amíg egy szöveg + kép hirdetés felhasználói aktivitása 3,6%-ot tesz ki a célközönségből, addig a videót is belinkelt posztok esetében ez az arány 6,13%, tehát közel a duplája.
  • A vizuális tartalmak erősebben hatnak az érzelmeinkre, mint pl. a szöveges tartalmak. A képi elemeket is tartalmazó bejegyzésekre általánosságban 40%-al magasabb arányú reakció érkezik. A Twitteren például ez az arány sokkal komolyabb: 150%-al nagyobb arányú a képi elemeket is tartalmazó tweet-ekre adott reakció, mint a kizárólag szöveget tartalmazó tweet-eké.
  • A videótartalom felpörgeti a külső honlap látogatottságát. Videómarketinget is alkalmazó kereskedők visszajelzései alapján a külső honlap forgalma 87%-al nőtt a videóanyagok hatására, és 80%-al növelte az eladási arányt.
  • A Facebook-on posztolt videóanyagok 89,5%-al több megosztást érnek el más tartalmakhoz képest, vagyis a videók a leggyakrabban megosztott Facebook tartalmak.
  • A videóanyag segíti a jobb megértést. Kereskedők visszajelzései alapján a videóanyagot is tartalmaz hirdetések segítettek a célközönségnek, hogy megértsék az adott terméket, ezáltal 95%-al csökkent a termék tulajdonságaira vonatkozó üzenetek száma.
  • A videóhirdetéseket is alkalmazó kereskedők visszajelzései alapján a videótartalmak 59,3%-al magasabb arányban váltanak ki aktivitást a felhasználókból (kattintások a hirdetésre).
  • A vizuális tartalmak tovább tartják az oldalunkon a felhasználókat. Átlagosan a felhasználók 2,6-szer több időt töltenek a videóanyagokat tartalmazó felületeken. A videóanyagokat is alkalmazó cégek 27%-al magasabb CTR értéket érnek el és 34%-al nagyobb konverzációs arányt képesek produkálni, mint a videóanyagokat nem alkalmazó társaik.

A felsoroltak lényeges érvek a vizuális tartalmak használata mellett a marketingben. Különösképpen úgy, hogy egy cikkben nem is tudjuk feltárni ezen tartalmak minden hasznos elemét. A fentiek viszont kellően alátámasztják ezen eszközök használatának fontosságát.

Vannak hiányosságaid az oldalaid kezelésében? Főképpen idővel állsz híján? Fordulj hozzánk és próbálunk segíteni!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média