Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook új funkciójával rögzíteni tudunk más felhasználókat

Mindannyiunk életében van legalább egy ember, akinek a social média fiókjait ugyan nem követjük, de szeretjük időnként csekkolni. Ez lehet egy volt kolléga, egy ex, vagy egy volt barát.

Annak ellenére, hogy ezt a szokást nem szeretjük másoknak bevallani, a Facebook így is tud róla… és segít abban, hogy könnyebben tudjuk művelni. Nézzük is a Facebook legutóbbi frissítését, a „Quick Access Tabs” funkciót, ami megkönnyíti azon fiókok megtekintését, amiket egyáltalán nem követünk.


Érd el a keresett fiókot keresés nélkül


A Facebook elkezdte tesztelni az új „Quick Access Tabs” funkciót, amely a Keresés panel és a „Legutóbbi keresések” rész között jelenik majd meg. Itt a tervek szerint a felhasználók rögzíteni tudnak egyes oldalakat és fiókokat, amiket ezen a módon kevesebb energia- és időbefektetéssel tudnak elérni.

A funkció segítségével ugyan nem csak más felhasználókat lehet rögzíteni – hanem a Facebook más eszközeit is, például a Marketplace felületét – de ez a legkiemelkedőbb előnye.

Mivel a követett profilok posztjai amúgy is megjelennének a feed-ben, ezért arra következtetünk, hogy olyan fiókok rögzítésére szolgál az új beállítás, amiket nem követünk, de időnként rájuk szoktunk nézni.

Így nem is kell rákeresni az adott fiókra, csak egy gombnyomás választ el minket a megtekintésétől. Igaz, az egyes felhasználókra való rákeresés nem egy időigényes folyamat, viszont ezzel a funkcióval még kevesebb időt fog igényelni.

Mivel a „Quick Access Tabs” a hétköznapi használatban segíti a felhasználókat, ezért – egyelőre – nem tartogat üzleti tevékenységet megkönnyítő opciókat. Azonban, ha sikeres lesz az újítás, ez a jövőben változhat.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social média jelenlétedben!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média