Kövessen minket a Facebookon!

Új reakciók a Facebook-on

Miután a múlt hónapban már javában folyt a tesztelése, a Facebook örömmel jelentette be, hogy végre megérkezett a választható reakciók közé egy újabb arcocska, ami a törődést hivatott szimbolizálni. Az új jövevény a koronavírussal kapcsolatosan került bevezetésre, és igyekszik hosszútávon is helyt állni a pörgő hírfolyamban igényelt gyors reakciók érzelmi jelölőjeként.


Nagy ölelés!


A Facebook hetedik érzelmi állapotot kifejező kedves fejecskéje nem is lehetne tökéletesebb ábrázolása annak az erőnek, amit egy közösség összetartozása, illetve összetartása ébreszt az egyes emberekben. A szívecskét gyöngéden átkaroló fej ezt az érzést hivatott szimbolizálni a Facebookon gördülő hírfolyamban, és általa még közelebb kerülhetünk régi ismerőseinkhez.

A Messengerben is esett némi változás. A szívecske helyére került egy lila, azonos formájú szimbólum, ami apró lüktetésével juttatja üzenetünk célszemélyének a tudtára, hogy mennyire hiányzik nekünk a vírus okozta izolációban.


Már régóta tervben volt


Valami hasonló ölelős, érzelmes szimbólum már régóta szerepelt azon a listán, amit a Facebook gyár meglepetésekért felelős szakosztálya vezet. Ezen osztály távoli jövő horizontja mögött még most is folyamatosan bővül. Bevezetésére pedig a vírus sajnálatos globális terjedése adott nagyobb nyomást, amivel a Facebook igyekszik a reményt és az összetartozás érzéseit erősíteni az emberekben.


Több mint egy Like


A hüvelykujjas oké jelzés vicces közhely, de nem elég egy post célba érésének leméréséhez. A reakciók kétség nélkül a legideálisabb szerepet töltik be egy üzenet tartalmának népszerűségét illetően. Azonban az új hangulatjelzés élettartama attól függ, hogyan válik széles körben elterjedtté a felhasználók között.

Jóllehet, a járvány idején a pozitív hozzáállásra nagyobb igényünk van, mint általában. Így könnyebben át tudjuk vészelni ezt a nehéz időszakot. De együttérzésre is mindig szükség van. Ezért reméljük, ez az újonnan felbukkanó, szívecskét ölelgető kis fejecske, sokak számára válik a közösségi médiában általánosan használttá.

Keress meg bennünket, ha ezekben a nehéz időkben szeretnél mással is foglalkozni, nem csak oldalaid kezelgetésével, mert ebben esetleg segíthetünk.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média