Kövessen minket a Facebookon!

2020 egy igazi marketinghullámvasút

Már most elkezdjük a visszatekintést és elemzést a 2020-as évről, hiszen az utolsó negyedév hajnalán is jól látszik már, hogy egy iszonyatos hullámvasúton utazunk, többnyire meghatározatlan vagy kiszámíthatatlan irányba. Ez nagyban ráfogható most a körülményekre, még akkor is, ha ez nem túl macsó megközelítés nagy általánosságban.

Az ide évről nagyon könnyű azonban szuperlatívuszokban, szélsőségekben és sosem gondolt, váratlan fordulatokban fogalmazni. A rajtunk kívül álló okok, az ezekre adott nagyon is tudatos válaszok és persze ezek összhatása végül egy eszméletlenül vegyes képet fest még úgyis, hogy most kizárólag az online marketing szegmensre koncentrálunk.


Egyesek hasítottak, mások zuhannak


Szélsőséges módon emelkedtek egyesek a magasba, és sokszor ugyanezen társaságok hamarosan jó magasról zuhantak alább. Mások március óta folyamatosan zuhannak és olyanok is akadnak, jóval kevesebben, akik meg tudták őrizni az eredeti pozíciójukat a piacon. A B2B üzletág és a fogyasztói marketing tekintetében aligha van különbség ebből a szempontból.


Hogyan juthatsz el egyenes úton az ügyfélhez?


Azonosítanod kell a megfelelő célcsoportot, megismerni kívülről-belülről, körüljárni az igényeit, „piros és zöld gombjait”, kétségeit, fenntartásait, hogy erre tudj reagálni a kampányaid során. Teljesen mindegy, milyen professzionális módszerekkel dolgozol, ha a nap végén nem jutsz el azokhoz az igényekhez, melyeket szeretnél kielégíteni az ajánlatoddal.


Mindjárt itt a karácsony!


Nem beszélve arról, hogy értékesítés szempontjából már látszik, hogy szokatlan trendeket produkálhatnak egyesek az alapvetően erősnek számító őszi hónapokban is. Még csak most mélyülünk el a negyedik negyedév és az ünnepi értékesítési szezon útvesztőiben, kevesen tudják, pontosan mire számíthatnak!

Nem csak a pandémia kapcsán kialakult szokatlan karanténhelyzet, egyre növekvő online igények, megduplázódott képernyőidők állítják kihívás elé a szolgáltatókat, marketingeseket, hanem a rémesen gyors változtatások is a média óriások részéről. A Facebook szinte hetente változtatott az irányelvein, ezzel összefüggésben az Instagram, majd ennek következtében a többi platform is mindig alakul egy kicsit.

Egy ilyen hektikus környezetben még azok is szakemberhez fordulnak, akik eredetileg semmi szükségét nem látták ennek. Mi azon vagyunk, hogy a hozzánk fordulók számára sziklaszilárd hátvédként megbízható szakmai felkészültséget biztosíthassunk.

Ha szükséged lenne erre a segítségre, akkor bátran keress minket!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média