Kövessen minket a Facebookon!

A TikTok helyébe lépne az Instagram

Napjaink egyik legnépszerűbb közösségi alkalmazása a TikTok, melynek világszerte több, mint 500 millió felhasználója van. Nem véletlen tehát, hogy a rövid videók megosztására szolgáló applikáció sikerét az Instagram is szeretné meglovagolni.

Ennek érdekében a platform fejlesztői új funkciót tesztelnek, mely a már önmagában is beszédes Clips nevet viseli.


Miben rejlik a TikTok sikere?


A TikTok lényege, hogy kifejezetten rövid, 15 másodperces felvételek megosztását teszi lehetővé a felhasználók körében. A videókhoz ingyenesen adhatjuk hozzá kedvenc zenéinket, vagy különböző hangeffektek közül válogathatunk. Ezen túlmenően emoji matricákat, különleges filtereket és szépség-effekteteket is használhatunk annak érdekében, hogy a rövid klipeket minél inkább saját egyéniségünkre szabjuk.

A kínai fejlesztésű alkalmazás leginkább a 13-24 év közti korosztályt célozza meg, sikere pedig az elemzők szerint főként abban rejlik, hogy a tinédzserek egy újfajta önkifejezési módszert látnak benne, melyen keresztül felvállalhatják önmaguk és megmutathatják saját egyéniségüket barátaiknak, velük egykorú követőiknek.


Az Instagram lesz az új TikTok?


A legfrissebb hírek szerint a TikTok világszintű sikerén felbuzdulva az Instagram fejlesztői is belekezdtek új, Clips nevű funkciójuk tesztelésébe. A Clips a TikTok-hoz hasonlóan rövid videók rögzítését teszi lehetővé, melyekhez a felhasználók különféle zenéket, hangeffekteket és filtereket adhatnak.

Ez már csak azért is érdekes, mert ilyen módon egy applikáción belül egyesül mindaz, amit a tinédzserek a két alkalmazásban kedvelnek. Ezáltal pedig az is előfordulhat, hogy az Instagram népszerűségben újra a Tiktok fölé emelkedik, és kiüti a nyeregből a rivális, kínai alkalmazást.

Nem ez az egyetlen újítás persze, amivel az Instagram fejlesztői mostanában próbálkoznak. Korábban már írtunk a lájkok számának eltüntetéséről, mely szintén a fiatal felhasználók érdekeit szolgálja, de nemrégiben a hirdetésekkel kapcsolatos újításokról is beszámoltunk.

Azon dolgozunk, hogy segítséget nyújtsunk – idő hiányában kevés figyelmet kapó – oldalaid kezelésében. Keress meg minket!


Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média