Kövessen minket a Facebookon!

Ügyes trükkel játsszák ki a fiatalok, az Instagram védelmükre irányuló újítását

Az elmúlt időszakban az Instagram több országban, többek közt Írországban, Brazíliában és Ausztráliában is letiltotta a kedvelések számának publikus megjelenítését. A meglepő húzás célja, hogy enyhítse a fiatal felhasználók közti versengést és csökkentse a közösségimédia-függőség kialakulásának lehetőségeit.

Több tanulmány is igazolja ugyanis az elmúlt évekből, hogy az Instagramhoz hasonló platformokon begyűjthető kedvelések meglehetősen addiktívak. Ez veszélyes lehet, különösen a fiatal felhasználók számára.

Az elképzelés jó, azonban úgy tűnik, mindig akad olyan kiskapu, mellyel a rendszer könnyedén kijátszható.


Már az elején csődöt mond az újítás?


A legújabb felmérések szerint a célcsoport cseppet sem esett kétségbe az Instagram reformjától. A fiatal felhasználók ugyanis szinte azonnal megtalálták a megoldást, amivel az elméletileg érdeküket szolgáló újítás egyszerűen és hatékonyan kijátszható.

Annak érdekében, hogy követőik továbbra is láthassák a képeikre és videóikra érkező kedvelések számát, nincs más dolguk, minthogy egyszerű felhasználói fiókról üzleti fiókra váltsanak.
Az üzleti profil használatával a lájkok továbbra is publikusak, ellenben ilyen módon nem hogy biztonságosabbá, épp ellenkezőleg: még veszélyesebbé válik számukra a platform használata.


Problémák az adatvédelemmel


Az üzleti profil hátránya, hogy használatához szükségesek olyan személyes információk, mint például a telefonszám vagy az e-mail cím megjelenítése. Ez a jelenlegi esetben problémás kérdéseket vet fel, hiszen a fiatalok ilyen módon könnyedén válhatnak adathalász kísérletek, rosszindulatú kibertámadások célpontjává is.

A jelenlegi felmérések szerint pedig az elmúlt időszakban nagyjából kétmillió 12-15 év közti felhasználó váltott üzleti profilra és tette ezáltal bárki számára elérhetővé ezen adatait. Annak ellenére is, hogy az Instagram használata az applikáció irányelvei szerint csak 13 év felett lenne lehetséges, ellenben ez a szabály is rendkívül egyszerűen kijátszható.

Online felületeidet szeretnéd frissen tartásába? Segítségre lenne szükséged ebben? Fogadd el a mi segítségünket, hogy oldalaid lendületben maradjanak!


Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média