Kövessen minket a Facebookon!

Hatékony hirdetések készítése Facebook-on és Instagram-on

Egy hatékony hirdetésnél a külső megjelenés igenis számít! Termékünk értékeit akkor tudjuk hatékonyan képviselni, ha olyan csomagolásba bújtatjuk, ami szintén minőséget képvisel és felkelti a közönség érdeklődését.


Eltérések asztalon és mobilon


A hirdetésünk kinézetében a Facebook esetében eltérések mutatkoznak a Facebook mobil applikációjában és az asztali számítógépes verziós elrendezés között. Így amikor a hirdetésünket megtervezzük, külön figyelmet kell fordítani a hirdetéskezelőben bemutatott megjelenítési formákra is. (Mivel az Instagram alapvetően egy mobilalkalmazás, ilyen variációkkal ott nem kell számolni)


Javaslatok a formára


A közösségi felületeken folytatott marketing alkalmazói a következőket tanácsolják a vizuális elemek alkalmazása során:

  • Törekedjünk a vizuális figyelemfelkeltésre.
  • Használjuk az álló képelrendezést.
  • Használjunk világos, hűvös színeket.
  • A márkanév elhelyezése látható legyen, mégis diszkrét.
  • Kerüljük a túl sok részlet megadását.
  • Annyi szöveget tegyünk ki, amennyi előnézetben is megjelenik a fotóbejegyzésben.
  • Ne akarjuk ráerőszakolni a terméket a potenciális vásárlókra.

A kép ne akarja az egész világot


Összességében bármikor és bárhol hirdetünk, minden körülmények között olyan képet használjunk fel, amelyik a termékhez kapcsolódik. Kerüljük az olyan általános fotók használatát, mint például a tájképek. A termékünkre vonatkozó alapinformációkon kívül azt is érdemes mindig leírni röviden, hogy mire jó a termék, mire tudja használni a vásárló.


A munka nem megúszható


Amikor hirdetésre szánjuk magunkat, készítsünk több változatot és szánjunk rá pénzt és időt, hogy teszteljük a hatékonyságukat. Érdemes figyelni, hogy melyik napszakban, mely célcsoportnál, melyik hirdetésünk éri el a legjobb hatékonyságot, és amennyiben a hirdetéselemzés adatai is azt mutatják, abba a hirdetésbe érdemes a továbbiakban több pénzt fektetni, amelyik nagyobb hatékonyságot produkált.

Kövessük figyelemmel a trendeket, mert az online térben gyorsan változnak a szokások. Keressünk olyan, – működő -vállalkozásokat, amelyek a mi profilunkhoz hasonló termékekkel foglalkoznak és sikeresen értékesítenek. Nézzük meg a bejegyzéseiket, megosztásaikat, és figyeljük meg, hogy melyek voltak azok a tartalmak, amelyek a legtöbb reakciót váltották ki a követőkből.

Keress meg bennünket, hogy segítő kezet adhassunk az oldalaid kezeléséhez!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média