Kövessen minket a Facebookon!

Ezért ne használj különleges filtert a szelfijeidre!

Úgy látszik, a szelfijeinkre használt AR-filterek ideje leáldozott. Egy új kutatás szerint ugyanis az Instagram-on kevésbé jól teljesítenek azok a fotók, melyeken a felhasználók olyan, különleges effekteket használnak, mint a nemrégiben még felkapott kutya- és cicafülek, az utólagosan hozzáadott smink vagy a vicces, öregítő és fiatalító szűrők.


Természetesnek lenni menő


Habár a különleges filterek egy ideig felkapottak voltak, népszerűségük egyre inkább csökkenni látszik. Meglepő vagy sem, a vicces szűrők nélkül készült szelfiket a felhasználók ugyanis sokkal jobban kedvelik, így lényegesen több lájkot is kapnak, mint az effektekkel feldobott társaik.

Ezt bizonyítja legalábbis az a tudományos kutatás melyet négy nagy, amerikai egyetem kutatói végeztek. Annak érdekében, hogy felmérjék a felhasználók preferenciáit, közel kétezer fotó adatait vizsgálták meg, beleértve a lájkok és interakciók számát is.

A kutatók végeredményben arra jutottak, hogy természetesnek lenni sokkal menőbb, azok a képek ugyanis, melyeken a felhasználók nem használtak különleges AR-filtereket, sokkal jobban teljesítenek, mint a kutya- és cicafüllel vagy egyéb, jópofának gondolt dologgal feldobott fotók.


Minden csoda három napig tart


A kutatás eredménye több, érdekes kérdést is felvet. Először is jól látszik az, hogy minden csoda három napig tart, azaz a közösségi médiában egyik nap divatos dolgok másnapra könnyen válhatnak érdektelenné, rosszabb esetben kellemetlenné és kínossá is.

Az is jól érzékelhető továbbá az adatokból, hogy változó trendek ide vagy oda, a legtöbb felhasználó minden feltételezés ellenére az Instagram-on is sokkal jobban díjazza a természetességet.

Az őszinte pillanatok tehát sokkal érdekesebbek, mint a jól megkomponált, különböző szűrőkkel és effektekkel eltorzított fotók.

Hiányzik az idő oldalaid kezeléséhez? Keress meg minket és mi időt kerítünk nem csak az oldalak gondozására, hanem arra is, hogy hatékonyabbak is legyenek!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média