Kövessen minket a Facebookon!

Pozitívumok, előnyök a social media platformokon

Az idei évben bőven kapott hideget és meleget is a közösségi média, az online marketing. Rengeteget hallhattunk a lelki tényezőkről vagy épp a Social Dilemma kapcsán rémisztő jövőképről is. Azonban fontos, hogy a pozitívumokat is kiemeljük, sőt egy rugalmas stratégiával is rendelkezzünk, ha hirdetés, edukáció, minőségi tartalom megosztása a cél.

Miért? Mert a negatívumokat szem előtt tartva, a változó igényeket kielégítve, az új generációkat is górcső alá véve, igen is van létjogosultsága a profi marketingnek. Mi éppen abban segíthetünk a hozzánk fordulóknak, hogy ezen a vékony mezsgyén egyensúlyozva, finomhangolva a módszereket, feladó és címzett között gyümölcsöző kapcsolat jöhessen létre.


Mennyire fontos a közösségi média a marketingeseknek?


Talán általánosságként hat, mégis fontos letisztázni, mi mindent ad a marketing-szakembereknek a közösségi média. A marketingesek szinte egybehangzóan fontosnak érzik a közösségi média platformokat, mert hatékonynak és fejlődőképesebbeknek ítélik meg a céget ennek segítségével. Akik már körülbelül 2 éve aktívan használják a lehetőségeket, körülbelül 50%-ban jelentős bevételnövekedést is tapasztaltak.


Költséghatékony, kreatív megoldás


Nagy előnye a social media felületeknek, hogy hirdetőfelületként is viszonylag költséghatékonyak, megfelelő előképzettség, tapasztalat mellett pedig rendkívül sokoldalú, kreatív megoldásokat biztosít a megjelenésre, figyelemfelkeltésre, ismeretterjesztésre egyaránt.


Egyensúlyban a hitelesség és a reklám


Ha valaki ügyesen csinálja, a közösségi média platformokon egészséges egyensúlyba hozható a brand építés, a hitelesség erősítése, a megbízható információk megosztása és a reklám. A reklámok és felhívások, akciók, rendezvények mind-mind helyet kaphatnak egy cég felületén.

Remek dolog az online megjelenésben, hogy ügyfeleink, érdeklődőink számára edukációs jellegű blogokat, képeket, videókat oszthatunk meg, illetve kapcsolatba léphetünk a személyesebb ismeretség, segítségnyújtás apropóján. Ezek az interakciók nem csak az ügyfelek jó benyomásait, de még a SEO szempontokat is erősítik.

Keress minket, és nézzük át a stratégiát nálatok is, értékeljük az elmúlt időszakot, vonjuk le a következtetéseket!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média