Kövessen minket a Facebookon!

Mit lép a Facebook a Social Dilemma filmre válaszul?

A nemrégiben megjelent „Social Dilemma” című dokumentumfilm sok szempontból támasztott nyílt követeléseket a social media platformok felé, élesen kritizálta például a Facebook működését. Erre fel a Facebook-tól várható volt, hogy válaszol az őket ért vádakra, követelésekre.

Hivatalos válaszukról és ezzel szoros összefüggésben a fogyasztói társadalom újszerű igényeiről is lesz most szó. Ezek alapján te is tudatosabban készülhetsz fel a fogyasztók, vásárlóid igényeinek kielégítésére, ezért érdemes figyelni!


Sok felhasználó fontolóra vette, hogy törli a fiókjait


A Facebooknak most van mitől félnie, ezért egyáltalán nem mindegy, mit reagál az őket ért alapos vagy épp alaptalan vádakra. Sokan ugyanis a film megtekintését követően törölték vagy fontolgatják, hogy törölni fogják Facebook és Instagram oldalaikat, profiljukat.

Miért? Mert a film rendkívül kritikus a közösségi média túlzásaival, addiktív hatásaival szemben. Szó van benne a platformok megosztásáról, az információk gyors, de felhígult terjedéséről, terjesztéséről, és az egyéni szociális, pszichés hatásokról is.


Mit mond a Facebook?


A Facebook hivatalos válaszában azt mondja, hogy fontos ezekről a kérdésekről beszélni, mint például a közösségi média platformok hatásai. Ugyanakkor túlzásnak és szenzációhajhásznak találják a filmben összeállított koncepciót. Szerintük az adatkezelés biztonságos körülmények között zajlik, nem kezelik ezt illetéktelen személyek. Nem tartanak jogosnak egyes sugallatokat, melyekben a film a vállalkozások szenzitív adatainak algoritmusok által történő továbbadását firtatja.


A Facebook hiányolja a pozitív kritikát a filmből


Az értelmes társadalmi interakciókat helyezik előtérbe, mely nem feltétlenül a függőség erősítésére törekszik, vagyis erősen ellenzik, hogy maga a függővé tétel cél lenne a platformokon. Ezen kívül leginkább a 2016 óta bevezetett javító intézkedések bevezetésének hiányát neheztelik a filmben, hiszen szerintük ezek bemutatásáról megfeledkeztek a készítők.

Mindenesetre a dilemmával foglalkozni kell, ahogy azt a reakciókból is láthatjuk. Rengeteg embert érintő problémákról van szó, amiket nem lehet egyetlen mozdulattal szőnyeg alá söpörni illetve lehet söprögetni, de a felgyülemlő „por” a végén még „porrobbanáshoz” vezethet.

Ha téged is érdekel, hogyan érdemes a Facebook-kal vagy anélkül sikeres és biztonságos online marketing tevékenységet végezni, akkor keress minket bátran, és nézzük meg, mi mindenben segíthetünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média