Kövessen minket a Facebookon!

Ne erőltesd rá a B2B stratégiádat a vevői élményszerzésre!

Sokan helytelenül használják a B2B (business to business) stratégiájukat, illetve nagyon jó stratégiákat pazarolnak el nem létező igények kielégítésére. Mi lenne akkor, ha ezt megfordítanánk. Te már a kezdetektől pontosan tisztában lennél a piaci szegmensed elvárásaival, a stratégiát pedig ennek megfelelően állítanád fel? Jól hangzik? Szerintünk is!

Nézzük is meg, hogyan lehet célzottan és hatékonyan felépíteni azt a marketingstratégiát a B2B üzletágban, ami valóban megfelel az aktuális trendeknek, nem pedig egy mondva csinált koncepció mentén mozog. Nézzük meg, milyen óriási potenciált rejt ez a feladat az üzletszerzésed szempontjából!


Azonosítás, bevonás és örömszerzés


A hiányos vagy túlhajszolt stratégiák sajnos nagyon sokszor zsákutcába vezetnek. Ahelyett, hogy feladnád és elmenekülnél, gondold át az egészet a legelejéről. Egy igazán hatékony ügyfélszerző rendszer, egy marketing stratégia, ezen belül is a B2B üzletág rendkívül érzékeny és nagyon komplex utakat jár be, mire célba ér. Éppen ezért fontos, hogy az első lépéseknél egy lecsupaszított, rendkívül egyszerű, ugyanakkor hatékony térképet rajzolj fel magadnak, amin egyenes út vezet tőled a célcsoporthoz.


Hogyan juthatsz el egyenes úton az ügyfélhez?


Azonosítanod kell a megfelelő célcsoportot, megismerni kívülről-belülről, körüljárni az igényeit, „piros és zöld gombjait”, kétségeit, fenntartásait, hogy erre tudj reagálni a kampányaid során. Teljesen mindegy, milyen professzionális módszerekkel dolgozol, ha a nap végén nem jutsz el azokhoz az igényekhez, melyeket szeretnél kielégíteni az ajánlatoddal.


Kevés időd van, oszd be okosan!


A vevőszerzésben a személyes jelenléted körülbelül a vásárlási út 5-6%-át teszi ki. Az online elérés során 17-20 kattintással jut el a felhasználód a vásárlásig. Ez nem nagy idő, ki kell használni a rendszert a cél érdekében, és nem pedig a célokat meghamisítani. Proaktív, oktató jellegű, értékteremtő rendszerre van szükséged, méghozzá gyors és célzott stratégiával.

Összefoglalva a B2B marketing legnagyobb kihívása jelenleg az, hogy ne a marketingcsatornák igényeit akarjuk kiszolgálni beragadt szervezeti működés mellett, hanem a fiókok vásárlásának és a vásárlók döntéshozatalának alapján építsünk csatornát!

Kapj el minket, hogy segíthessünk abban, hogy a te vállalkozásodból hogyan hozhatnád ki a legtöbbet a közösségi média és marketingstratégia szempontjábó!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média