Kövessen minket a Facebookon!

Hogyan lehetsz sztár a közösségi médiában?

Te is azon gondolkodsz, hogyan törhetnél be a cégeddel, ötleteiddel a legnépesebb rajongótáborokba, és hogy csavarhatnád el a fejüket néhány kattintásra minden alkalommal? Tuti recept nem létezik, de a kitartó munka itt is, mint olyan sok esetben meghozza gyümölcsét. Nem mindegy azonban, hogy milyen stratégia mentén haladsz, és milyen irányelveket követsz, mikor elindulsz a közösségi média megjelenés útvesztőiben.

Összeszedtünk néhány olyan tippet, ami a nagyvilágban remek eredményekkel működő rendszereket eredményezett, és amiket te is alkalmazhatsz, ha szeretnél előrébb kerülni a népszerűségi listákon. Fontos, hogy a villámgyorsan pörgő social média felületeken is képes légy – bizonyos szintig – türelmesnek lenni, ugyanis az elvégzett munka ebben az esetben sem azonnal, hanem néhány héten belül válik gyümölcsözővé általában.


Kerülj a szemük elé!


Az első lépés minden esetben, hogy légy jelen a megfelelő oldalakon. Ezek főként az Instagram, a Facebook, a Twitter, a Linkedin, egyre inkább (vagy egyre inkább nem) a TikTok vagy a Pinterest. Nem feltétlenül igaz, hogy minél több annál jobb, de mindenképp érdemes legalább 2-3 nívós oldalt létrehozni ezen platformok valamelyikén.


A kevesebb néha több!


Ha idő, pénz, energia hiányában úgy érzed, hogy valamelyikkel nem tudsz megfelelő szinten foglalkozni, akkor inkább hagyd, és koncentrálj a minőségi munkára. Attól, hogy regisztrálsz egy oldalra, sajnos még nem lesz rajongótáborod, de mindjárt megnézzük, mitől lesz!


Lopd be magad a szívükbe!


Fontos, hogy az elérést több szempontból is biztosítsd magadnak. Egyrészt ne csak egy főoldalt hozz létre, vezess blogot, használj hivatkozásokat, tölts fel különböző formátumú tartalmakat, és hozz létre csoportokat is.

A zárt vagy szűkebb csoportok, a VIP-érzés rengeteg emberben bizalmat, szimpátiát ébreszt. Lépj be te is a csoportjaikba, illetve lépj elő a konkurenciánál is. Lépj be szakmai csoportokba, ezzel is érzékeltetve a jelentőségedet, jelenlétedet.

Légy magabiztos, oszd meg a tartalmaidat! Hogyan is várhatnád el másoktól, hogy megosszanak, továbbajánljanak, ha te magad sem teszel így? Oszd meg az aktuális cikkeket, videókat, képanyagot minden elérhetőségeden és aktívan menedzseld a posztokat. Válaszolj a kérdésekre, reagálj a kritikára, egyszóval éreztesd azt, hogy nem véletlenül került ki, ami kitettél.

Ha szükséged van némi segítségre az oldalaid kezelésében, akkor fordulj hozzánk bizalommal!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média