Kövessen minket a Facebookon!

Mi történik 2020-ban a közösségi médiában?

Az eddig is szárnyaló sebességről turbóra kapcsoltak idén a közösségi oldalak, hiszen a szokásosnál többen szakítottak időt, vagy épp kényszerültek a használatukra. Miért? A pandémia egyfajta új felfogást, és az élet számos területén új generációt is kezd kialakítani maga körül. Ez az apró, szemnek láthatatlan vírus hihetetlen módon nyúlt bele nagyvállalatok és kiskereskedők üzleteibe is, mihamarabbi megoldást követelve.

Rengetegen kezdtek el tudatosan alkalmazkodni a helyzethez, és ez a közösségi oldalakon, online marketing stratégiákon, az online vásárlási szokásokban, illetve a találati listákban is meglátszik. Csúcsra járatjuk a streaming szolgáltatásokat, a videochat-et mind privát mind magánoldalon. Észveszejtő ütemben törnek előre a programozói, fejlesztői- és webshopokkal foglalkozó marketinges képzések, gyorstalpalók. A világ fejlettebb részein szinte mindenhol egy gigantikus kiterjedésű online jelenlét van kialakulóban. Nézzük meg részletesebben!


A social media univerzum nagybolygói 2020-ban


Szemléletes a helyzetet egy bolygótérképre vetíteni. Nem meglepő, hogy a legnagyobb bolygók a csillagrendszeren belül a Facebook, a YouTube és a WhatsApp. Ezek a közösségi média óriások MAU-ban mérik az elérésüket, ami a „monthly active users” rövidítése, vagyis rámutat, hogy havi szinten hány aktív felhasználó lépett be hozzájuk. A Facebook hatalmas előnnyel 2,6 milliárd eléréssel a legnagyobb szeletet hasítja ki a tortából.

A YouTube, a WhatsApp 2-2 milliárd embert mozgat meg vagy inkább ültet le a képernyő elé havi szinten. Az 1 milliárdos elérés felett teljesít a Messenger, az Instagram, a WeChat és alulról közelít a 7 számjegyű követőtáborhoz a TikTok havi 800 millió felhasználóval.


A kisbolygókról se feledkezzünk meg!


Kisbolygók is bőven keringenek az elképzelt univerzumban, és speciális területekre, speciálisan egy-egy földrészre szakosodott appok is akadnak bőven, melyek ugyan nem mindig érnek el fél milliárdos felhasználótábort, ugyanakkor nagyon népszerűek. Ide tartozik a Viber, a LinkedIn, Telegram, a QQ, a Qzone, a Twitter, a Snapchat, a Pinterest, a Reddit.

Összesen tehát 2020-ban havi szinten átlag 4,5 milliárd ember használja a social media platformokat. Őrület belegondolni, hogy ebből a Facebook és a Messenger durván 4 milliárd emberhez elér és akad 4-5 2,5-2 milliárd közötti elérésű platform is a kicsikről nem is beszélve. Tehát fontos felismerni, hogy a hatékony stratégiához legalább 3-4, de akár 5 platform bevonása is növelheti az eredményeket.

Szeretnél többet megtudni a lehetőségeidről marketingtudatos vállalkozásként? Keress minket bátran, és ássunk a kérdés mélyére!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média