Kövessen minket a Facebookon!

Néhány tipp a sikeres helyi marketinghez

Aktuálisan és hosszútávon is nagyon fontos része egy induló vállalkozásnak a helyi, lokális érdeklődők, potenciális vásárlók figyelmének felkeltése. A magyarországi kkv-k sikere is nagyban függ a kisebb körű, de biztos vásárlói tábor kiépítésétől, illetve a szép fokozatos bővüléstől. Ehhez nagyon sokféle eszközt és módszert bevethetsz, mégis kiemelünk most ötöt, amit érdemes prioritásként kezelni a nemzetközi tapasztalatok alapján.

Ahhoz, hogy egy működő stratégiával rendelkezz a médiafelületeken, nem kell feltétlenül részszegmensekre szűkítened a tervezést, sőt! Érdemes első lépésként egy egyszerű, letisztult platformot, profilt, crm rendszert létrehozni. Ezt követően a tapasztalatok majd pontosan rámutatnak, hogy milyen jellegű konkretizálásra, személyre szabásra lesz szükséged a saját célcsoportod kiszűrése érdekében. De most nézzük is meg a helyi potenciál feltárásának és megszerzésének alaplépéseit.


Listavezetés


Tisztázd le a helyi adatokat, mint például a térkép, az üzleti órák, a szimpatikus elnevezések, amelyek a vásárlóidra jellemzőek. Ehhez érdemes igényfelmérő kérdőíveket, személyes beszélgetéseket is kezdeményezned, mielőtt belevágsz.


Helyi SEO


A lokális SEO egy állandóan változó tényező, amit fontos szem előtt tartani, ha a listák elejére szeretnél kerülni. Márpedig ez a célod, ha a keresőmezőkbe írt kulcsszavak alapján szeretnél a legoptimálisabb ajánlatként az elsők között szerepelni. A városnevek, márkanevek, sémajelölések az elérhetőségekről, az URL-struktúrák az utcanevek és termékkategóriák felvételéhez illetve a leírások optimalizálása is szükséges.


Helyi céloldalak


Fontos, hogy a céloldalad, weblapod, webshopod felhasználóbarát, ezen belül is mobilbarát legyen. Az útközben böngésző, keresgélő ügyféljelöltek dolgát megkönnyíted ezzel, és jelentősen növeled a vásárlási morált.


Hírnév-kezelés (online vélemények és értékelések)


A véleményeket, tapasztalatokat megosztó oldalak kezelése és a vásárlók irányítása ezekre a hírnevet befolyásoló oldalakra szintén kulcsfontosságú lehet.


Helyi fizetett keresés


A digitális marketingstratégia egyik központi eleme lehet a social media platformokon fizetett hirdetések megjelenítése. Fontos, hogy releváns, rendszeres és SEO-barát megoldásokban gondolkodj.

Egy alapvetően a helyi igényeket kielégítő vállalkozás számára elkerülhetetlen, hogy igénybe is vegye és okosan használja fel a helyben felmerülő lehetőségeket. Így lehet a marketinged eredményesebb.

Ha mindezek megvalósításához segítségre van szükséged, keress minket bizalommal!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média