Kövessen minket a Facebookon!

Készíts saját mémeket a Facebook applikációjával

Újabb alkalmazás tesztelésébe kezdett a Facebook. Az egyelőre csak Kanadában elérhető Whale nevű applikáció segítségével gyorsan és egyszerűen készíthetjük el saját, vicces tartalmainkat.


Virális mémek, egyetlen kattintással


Alig néhány napja startolt a Facebook fejlesztéssel foglalkozó leányvállalata által tervezett, Whale nevű applikáció. Az egyszerű program használatával többé nem kell igénybe vennünk a különböző mémgenerátorok vagy grafikai szoftverek segítségét egy jó poénért cserébe.

Az alkalmazás célja ugyanis, hogy gyorsan és egyszerűen készíthessünk vicces, virális mémeket, akár a saját magunk által feltöltött képeket, akár a program által felajánlott stockfotókat használva.

A kiválasztott képekhez tetszés szerint adhatunk szöveget, emoji-kat, filtereket vagy akár rajzolhatunk is azokra. Az így elkészült mémeket pedig rögtön meg is oszthatjuk a közösségi média különböző platformjain és a népszerű chat-alkalmazásokban.


A kanadai iOS felhasználókon tesztelik


Az alkalmazás egyelőre tesztfázisban van, ami azt jelenti, hogy csak iOS rendszeren érhető el és kizárólag kanadai felhasználók tudják letölteni.

Egyelőre kérdés, hogy ez meddig marad így, a nemzetközi piac számára azonban valószínűleg csak akkor teszi elérhetővé a Facebook a Whale-t, ha annak már sikerült elnyernie a választott fókuszcsoport tetszését.


Egyre kevesebb a fiatal a Facebook-on


Az alkalmazással a fejlesztők célja egyértelműen a fiatalabb felhasználók megszólítása. Ez már csak azért is fontos a cég szempontjából, mert az elmúlt évek statisztikái szerint a fiatalok egyre kevesebben használják a platformot, így ahol csak lehet, a Faceook próbálja megfogni őket.

Nem véletlenül vásárolták fel az Instagram-ot és nem véletlenül kísérleteznek olyan applikációkkal, mint a Whale, ami elsőre jó ötletnek tűnik, azonban kérdéses, hogy nem épp az ellenkező hatást váltja-e majd ki a célközönségből.

  Segítő kezet nyújthatunk Neked oldalaid hatékonyabbá tételében, csak keress meg minket !

Forrás: pcmag.com


Szubjektív Média