Kövessen minket a Facebookon!

A Google fejleszti a generatív AI chatbotját, a Bardot, így mostantól képeket is létrehozhatsz vele

A Google óvatosan halad a mesterséges intelligenciát használó eszközök fejlesztésével, és kritizál másokat, amiért túl gyors tempót diktálnak, és ennek megvan a stratégiai oka. Most azonban frissíti a Bardot, mely az Imagen segítségével ezentúl képeket is elő tud állítani.


Izmosabb chatbot


A Google azért diktált eddig lassabb tempót az AI-jal kapcsolatban, hogy minimalizálja a visszaéléseket, amelyek már számos problémát okoztak a szabályozást illetően. Most jutottak el oda, hogy elérhetővé teszik a Bard friss verzióját.
Az új verzió nemcsak jobb válaszokat ad, de képalkotásra is képes az Imagen frissített változatának segítségével.


Imagen 2


Az Imagen 2 jobb minőségű kép-leírás párosításokra képes, mint az Imagen 1, és részletgazdagabb képeket generál, melyek jobban illeszkednek az emberek által adott verbális utasítások szemantikájához.
Pontosabban dolgozza fel a szöveget, így árnyaltabb a képek stílusa és felhasználási módjai tekintetében is. Biztonságosabb felhasználást is eredményez, mert jobban kiszűri az erőszakos, sértő vagy szexuális jellegű végtermékeket.

A Google most a Google Mapset is bővíti: kérdezhetsz az AI-tól, ha helyeket keresel. Szóval a Google lassan, de biztosan halad előre a mesterséges intelligencia által kijelölt úton, és reméli, hogy ez a megfontoltság hosszú távon előnyökhöz juttatja a konkurenseivel szemben.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média