Kövessen minket a Facebookon!

Emlékeztetőt is küldhetsz az élő közvetítésekről Instagram-on

Az Instagram tesztel egy olyan frissítést, aminek segítségével időzíteni lehet a live közvetítéseket. A tervek szerint azt is be lehet majd vele állítani, hogy emlékeztesse a felhasználókat a tervezett időpontra.


A platform folyamatosan fejleszti a „liveolás” lehetőségét


Az elmúlt hónapban az Instagram megtartotta az „10 Days of Live Shopping” eseményét, aminek keretein belül a márkák „liveolás” közben beszéltek a termékeikről. A megugró eladások miatt a kampány nagy sikernek örvendett. Ezzel bebizonyosodott a „liveolás”-ban rejlő potenciál a social média felületeken lebonyolított vásárlások növelésében.

Mivel ez egy olyan cél, amit az összes közösségi média felület igyekszik elérni, ezért az Instagram – és annak mintájára a TikTok is – egyre több újítással könnyíti meg az élő közvetítések lebonyolítását.


Az időzítések segítségével sokkal tervezhetőbb lesz a „liveolás”


A frissítés sokkal rendszerezhetőbbé teszi az Instagram-on való „livolás” tevékenységét, hiszen már 90 nappal az esemény előtt be tudjuk időzíteni a közvetítést. Ezzel felhívhatjuk a célközönség figyelmét az alkalomra, ami növelheti a nézettséget.

Nemcsak az időpontot lehet megosztani a követőkkel, hanem címet is lehet adni a streamelésnek. Ráadásul hashtag-ekkel is színesíthető a leírás, ezért, ha kampányolsz Instagram-on, akkor a kampány hashtag-jeit is beillesztheted a live időzítési leírásába.

Lehet, hogy az újítás nem tűnik nagy mérföldkőnek, de az eddig rendelkezésünkre állt lehetőségek ismeretében mégis számottevő a jelentősége.

Természetesen mindig is voltak alternatív promóciós lehetőségek, hogy felhívják a figyelmet a közelgő stream-ekre. De ez az emlékeztető funkció még jobban maximalizálhatja a márkák és a célközönségük közötti kapcsolatot. Ezáltal még több eladást generálhatnak a cégek a közösségi média segítségével, ami az egyik legfontosabb célja most a social média platformoknak.

Ha kérdésed lenne, keress meg bennünket, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média