Kövessen minket a Facebookon!

Merre tart a közösségi média 2020-ban?

A közösségi média napról napra változik. A megújulás annyira dinamikus, hogy nagyon nehéz lehet lépést tartani a legújabb trendekkel. Ha azonban egy vállalkozás szeretne kiemelkedni versenytársai közül, nem csak érdemes, de muszáj is tartani az iramot az újításokkal.

Éppen ezért ebben a cikkben bemutatjuk, mik azok az innovációk és trendek, melyekre 2020-ban minden, közösségi médiát aktívan használó vállalkozásnak érdemes lesz odafigyelnie.


Középpontban a történeted


Az elmúlt időszakban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Stories formátum, mely főként a Facebook-nak és az Instagram-nak köszönhető. Olyannyira, hogy az utóbbi platformon például naponta több, mint 500 millió ember él a Stories funkció által kínált lehetőségekkel.

Nem csoda tehát, hogy a lehetőségre a hétköznapi felhasználók mellett egy ideje a hirdetők is felfigyeltek. Egyre többen reklámoznak történet-formátumban, és egyre többen próbálják megnyerni sztorijaikkal a fiatalabb, újdonságokra vevő felhasználókat.


Nehéz kiemelkedni


A Stories funkció legnagyobb hátrányát éppen ezért népszerűsége jelenti. Egy ilyen gyorsan változó és zsúfolt tartalomformátum nehézkessé teszi azt, hogy egy hirdetés kiemelkedjen a tömegből.
A vállalkozásoknak így egyre érdekesebb, egyre kreatívabb megoldásokra kell hagyatkozniuk, és fontos továbbá az olyan eszközök használata is, melyek segítenek közösségi kampányaik pontos megtervezésében.

A BoostApps például a közelmúltban indított útjára egy tartalomkészítő eszközkészletet, melynek segítségével a tartalomgyártás egyszerűbb és gyorsabb feladat lehet, minden közösségi médiaplatform számára.
A StoryBoost funkció kiváló eszköz, mely összetett és praktikus megoldást kínál a napi történetek létrehozására. Kiváló megjelenésű sablonokat és még előre megírt szövegötleteket is kínál, amelyek segítenek a mai marketingigényekhez igazodó, kreatív tartalom létrehozásában.
Ezáltal pedig vonzóbb, érdekesebb sztorikat publikálhatunk követőinknek.


Perszonalizáció vs. megszakítás


A közösségi médiában történő reklámozás a leggyakoribb marketing taktikákhoz hasonlóan azzal próbálja megfogni a potenciális vásárló figyelmét, hogy megszakítja az általa adott időben végzett tevékenységeket (hírcsatornák görgetése, videók megtekintése stb.).
Ez a módszer azonban zavaró mivoltának köszönhetően kezd egyre inkább háttérbe szorulni, és a hirdetők sokkal inkább a személyre szabott reklámok létrehozására törekszenek. A jövő ugyanis az ügyfelek számára vásárlási és böngészési szokásaik alapján személyre szabott, egyedi, célzott élményt jelenti.

Annak érdekében, hogy ez nálad is működőképes legyen, feltétlenül ismerned kell a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályozásokat.
A felhasználóktól begyűjtött információkat pedig érdemes egy ügyféladatok elemzésével foglalkozó partner segítségével kiértékelned, hogy azokat a jövőben hatékonyan tudd alkalmazni saját, közösségi médiafelületeken indított marketingkampányaid során.


A kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségek


A kiterjesztett valóság (AR) nem más, mint a virtuális objektumok valós környezetbe történő helyezése, melyet manapság az okostelefonok kamerái egyre könnyebb és szórakoztatóbb feladattá tesznek. Az AR hatékony marketingeszköz lehet, ugyanis lehetővé teszi, hogy különböző dolgokat fogyasztóinkkal valós kontextusban láttassunk.
Olyan, egyedi jellegű, magával ragadó élményeket hozhatunk létre segítségével, amik hatékonyan növelik a kapcsolatteremtés és a márkaépítés lehetőségét.

A kiterjesztett valóságban rejlő potenciál kihasználásával a márkák hamarosan képesek lehetnek arra, hogy virtuális túrákat szervezzenek és virtuális eseményeket tartsanak, úgy, hogy ügyfeleiknek egy pillanatra se kelljen elhagyniuk otthonuk kényelmét.


A jövő kihívásokkal teli, de izgalmas


Tagadhatatlan, hogy az évtized végével a közösségi média marketing új szintre lépett, és rengeteg új elváráshoz kell alkalmazkodnia annak, aki a népszerű platfomokon szeretne hirdetni.

Az új technológiák azonban olyan kapukat nyitottak meg, melyek egyre kedvezőbbek a vállalkozások számára. Az intelligensebb hirdetések megalkotása mellett például a platformok átjárhatóságát is egyre könnyebb feladattá teszik. Ilyen módon nem csak több vásárlót, de több hasznos adatot is gyűjthetünk, melyek segítségével nem csak követőink számát, de bevételünket is hatékonyan növelhetjük.

Keress meg minket és a segítségünkkel hatékonyabbá válhat oldalaid kezelése!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média