Kövessen minket a Facebookon!

2020 az Instagram éve lesz

2019-ben is nagyot ment az Instagram. A platform töretlen sikernek örvend. Leginkább a folyamatos újításainak köszönheti ezt. A fejlesztők ebben az évben ugyanis nem csak a hirdetőknek, de a felhasználóknak is rengeteg hasznos funkcióval rukkoltak elő. Ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a legnépszerűbb fotómegosztó app idén is annyira jól teljesítsen, amennyire.

Most a Squarelovin.com infografikája alapján mutatunk neked néhány olyan statisztikai adatot, melyek téged is meggyőznek majd arról, hogy ha eddig nem tetted, akkor 2020-tól mindenképp integrálnod kell az Instagram-ot online marketingstratégiád részeként!


Lenyűgöző számadatok


2019-ben a média a TikTok sikerétől volt hangos. A szakértők az applikációt az Insta legkomolyabb versenytársának tekintik, és a pesszimistábbak az utóbbi alkalmazást már el is kezdték temetni.

Mi sem bizonyítja azonban jobban azt, hogy az Instagram továbbra is hasít, mint hogy az appot havonta 1 milliárd ember használja. A megosztások száma napi szinten 95 millióra rúg, a rendkívül népszerű Insta-sztorikat pedig nem kevesebb, mint 500 millió ember posztolja és böngészi nap, mint nap.


Az egyik legjobb hely a hirdetésre


A statisztikai adatok rámutattak arra, hogy az Instagram-ot meglehetősen széles közönség használja. Leginkább a 18 és 34 év közötti, keresőképes korosztály, ami abszolút ideálissá teszi a platformot a hirdetők számára is.

A felmérések szerint ezen a felületen a reklámok 23%-al hatékonyabban jutnak el a felhasználókon, mint a Facebook-on és tízszer akkora aktivitás kiváltására is képesek lehetnek. A hatékonyságot pedig az bizonyítja a legjobban, hogy a statisztika szerint naponta nem kevesebb, mint 130 millió ember kattint önszántából a hírfolyamában megjelenő, fotós vagy videós hirdetésekre.

Éppen ezért, ha eddig nem tetted, 2020-ban mindenképp érdemes elgondolkodnod azon, hogy összebarátkozz az Instával és marketingstratégiád szerves részeként integráld az appot.

Szeretnéd, hogy egy csapat segítsen abban, hogy megmutasd magad a közösségi médiában? Keress meg bennünket, ha ilyen terveid vannak.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média