Kövessen minket a Facebookon!

Ilyen lesz a Pinterest, a LinkedIn, a TiktTok és a Snapchat 2023-ban

2023 izgalmas év lesz.


LinkedIn


A LinkedIn idén is sok változtatást eszközölt – egyre több a nem professzionális tartalom, ami egyelőre rekordmennyiségű engagementet generált az appnak, de talán majd eljön a pont, amikor visszaüt, ha túl nagy százalékban vannak jelen az eredeti vállalástól elrugaszkodó posztok és frissítések.

Jövőre biztosan növekedni fog az álláskeresőket segítő adatok száma: aki akar, betekintést nyerhet abba, hogy milyen skilleket kell erősítenie az álommunkájához, és fordítva, a LinkedIn igyekszik majd a legjobb jelölteket a munkaadók látóterébe irányítani.

A video- és audioeszközök fejlesztésére biztosan számíthatunk: az intro video, a video chat beállításai és az event beállítások is bővülni fognak, valamint az audio room frissítése is várható. Valószínűleg arra vonatkozóan is lesz változás, hogy a videótartalmak jobb minőségű, teljesebb élményt adjanak – talán egy full screen video tab válik elérhetővé?


TikTok


Az app kínai verziójában a live stream shopping jelenti az alkotók fő bevételi forrását, így nagyon valószínű, hogy más régiókban is előtérbe fog kerülni. Nyugaton egyelőre a YouTube-on több pénzt tudnak generálni a videókkal az influenszerek, mint a TikTokon, a TikTok próbál alternatívákat kínálni, de eddig az élő vásárlás jelentett csak igazi sikert ezen a fronton. Egy év múlva kiderül, hogy nálunk is működik-e, ami Kínában nagyot megy.

Az alkotók kifizetésén is változtatni fognak, mert egyelőre azok a felhasználók, akik nagyobb bevételt generálnak a TikToknak, maguk nem profitálnak arányosan ugyanolyan sokat a videóikból – nagy valószínűséggel a YouTube short-form video programjához hasonló modellt fognak bevezetni.


Snapchat


A Snapchat számára a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy felnőjön kirepülő felhasználóihoz, hiszen még mindig a fiatal korosztályt célozza meg. Ha sikerül szélesebb korosztályt is kiszolgálnia, és megtartania vezető szerepét az Augmented Reality felé vezető úton, kimaxolhatja a jelenlétét.

A Snapchat lehet például az első, ami előrukkol az AR-szemüvegekkel, hiába van rajta a Meta és az Apple is az ügyön.

Izgalmas időszak lesz 2023 is, abban biztosak vagyunk. Már nem kell sokat aludni, hogy elkezdődjön.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média