Kövessen minket a Facebookon!

A LinkedIn betekintést nyújt a feedjét irányító algoritmus működésébe

A LinkedIn közzétette algoritmusának néhány frissítését, ami befolyásolhatja a posztolási stratégiádat. Nagyobb fókuszt kapnak a minőségi, „örökzöld” tartalmak, és háttérbe szorulnak a kattintásvadász posztok.


Értékteremtés


A LinkedIn mostantól még inkább figyelni fog arra, hogy értéket teremtsen, ahelyett, hogy naprakész legyen, így bizonyos posztok biztosan hosszabb életűek lesznek, mint korábban.
Például tegyük fel, hogy posztoltál az italok marketingjéről. Egy ilyen bejegyzés általában pár nap alatt eltűnt a hírfolyamból, ezentúl viszont a LinkedIn másképp áll majd hozzá egy-egy ilyen poszthoz. Ha egyedülállóan hasznosnak nyilvánítja, és ha más felhasználók is érdeklődést mutatnak az italmarketing iránt, akkor a feedjükben „javasolt bejegyzésként” megjelenítheti. Így hónapokig vagy akár évekig is elérhető lehet, és megtalálhatja a hipercélzott közönségét!


Mission completed


A LinkedIn azzal indokolja a változtatást, hogy ez a hozzáállás jobban igazodik a küldetéséhez, miszerint a világ szakembereit szeretné összekapcsolni a gazdasági lehetőségekkel olyan szűk piaci szegmenseknek szóló, értékes tartalmakon keresztül, melyek segítenek a felhasználóknak tudásuk bővítésében.
Előnybe kerülnek a részletesebb, elemző bejegyzések, illetve azok az információk, amelyeket máshonnan nem tud megszerezni a LinkedIn közönsége.

A LinkedIn azt tanácsolja, hogy tartalomkészítőként ne törődj az aktuális trendekkel vagy azzal, hogy melyik idősávban legjobb megosztani egy bejegyzést, hanem csak azzal foglalkozz, hogy tudásodat és meglátásaidat oszd meg a többiekkel. Ez igazán szívderítő hír.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média