Kövessen minket a Facebookon!

Új lehetőségek a keresésre a YouTube-on

A YouTube a napokban új hashtag üzenőfalakat hozott létre, hogy megkönnyítse a tartalomszűrést, kutatást az oldalakon. A videók közötti interaktív keresési lehetőség segíthet jobban eligazodni és gyorsabban megtalálni az új vagy épp a rég elfelejtett tartalmakat. Veled is előfordult már, hogy hiába kerestél valamit, mert nem emlékeztél a címére, az előadóra, a csatorna nevére? Nos, ez a hasznos, új funkció ezt is könnyebbé teheti.

Másik oldalon természetesen erőteljes marketing stratégiai elemről beszélünk, ezért mindenképp fontosnak éreztük, hogy pár sorban összefoglaljuk a potenciális lehetőséget. Mivel a YouTube hatalmas eléréssel, izgalmas hirdetési lehetőségekkel rendelkezik, bizonyos esetekben a legerősebb hirdetési oldaladdá válhat.


Melyik célcsoportot lőheted be YouTube-ra?


A YouTube-on olyan sokféle korosztály és annyi különböző érdeklődési kör bóklászik, hogy vétek volna egy nagy merítésű és persze valamelyest tőkeerős marketingkampány során kihagyni a világ legnagyobb videómegosztóját. A felhasználókban közös, hogy aktív internethasználók, nagyjából fele-fele arányban, de talán mégis inkább mobilról nézik a tartalmat, és az influenszerek mellett a reklámok is milliókhoz érhetnek el.

Sok esetben a zenék, interjúk, podcast-ek nem igényelnek teljes figyelmet, tehát minden elfoglalt vagy épp unatkozó vagy épp kreatív és pörgős csoport elérhető rajta keresztül. Gondolhatsz itt mindenkire, aki háztartást vagy épp autót vezet, aki munka közben hallgatja vagy aki órákon át sportol mellette.


Mit tudnak az új hashtag-ek?


Rákanyarodva az újdonság részére, nézzük is meg, mihez kezdhetünk az új címkézéssel, üzenőfallal, hashtag-ekkel… A kezdőlapodat megnyitva a „legfrissebb YouTube-bejegyzések” mezőnél már nézegetheted a random felbukkanó bejegyzéseket. Illetve külön is eléred a https://www.youtube.com/hashtag/yourtermhere oldalon.


Apró módosítás, számtalan lehetőség!


Ezen keresztül mostantól rákereshetsz a saját tartalmadhoz kapcsolódó releváns hashtag-ekre, azok népszerűségével együtt, miközben az egyes felsorolt találatokat is megtekintheted, hogy minél több rálátást nyerj a társított címkékhez. Ezek után a címkéket is szemügyre veheted akár külön kategóriánként, hogy megtudd, milyen gyakran használják őket! Népszerűség szerint fog rangsorolni a Youtube, tehát a nyerő kezdőképeket, címeket és előadókat is beazonosíthatod.

Ez a módosítás okozhat nagy változásokat, ugyanakkor remek finomhangolási eszköz a stratégiád tökéletesítéséhez, kutatáshoz, ötleteléshez.

Fordulj hozzánk bizalommal, ha segítségre van szükséged online felületeid kezelésében!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média