Kövessen minket a Facebookon!

Tervezés, tartalom és vendégek – a podcast műfaj megtérülésének kulcsai

Ismét meg kell említenünk a világjárványt, ha az idei év podcast kategóriás trendjeit vizsgáljuk. Elvitathatatlan ugyanis, hogy a covid kapcsán felrobbant a marketingvilág, villámgyors reakciókkal, kockázatos stratégiákkal igyekezett mindenki a víz felett maradni vagy épp felszínre törni.

Eközben persze a szerencsés vagy épp tudatos lépések következtében rengeteg sikerrel is kecsegtetett az idei év azoknak, akik szerettek volna a figyelem középpontjába kerülni és akár a leghátsó sorokból is előtörni a láthatatlanságból. Nézzük meg, hogyan csináltak idén podcast-ot a legnézettebbek vagy azok, akik a legnagyobb megtérülést érték el ebben a műfajban.


Még mindig sok a kihasználatlan termőföld Podcastfalván


Körülbelül 1 millió podcast van jelenleg, ehhez képest 600 millió blog. Nyilvánvaló, hogy jelentős időelőnyből indultak a blogok. Szinte az internetelőfizetés széleskörű elterjedése óta folyamatosan robbannak be a bloggerek, akiket manapság a vloggerek is kezdenek utolérni. Tehát kell, hogy egy működőképes technológia támogassa az új formátumokat, ami jelenleg már a podcastnál is adott.


Miben hozott változást a vírus?


A covid eddig a látogatók, a közönség összetételét és hozzáállását változtatta meg, hiszen sokkal több embert ültetett képernyő elé, mint az átlagos időszakok. Akik most kapnak rá valami igazán szimpatikusra, értékesre, figyelemfelkeltőre, azok aztán várhatóan később is érdeklődve követik majd a most kiválasztott oldalakat, csatornákat.


Tanulj másoktól!


Érdekes lehet például a podcast-ok megértésekor a jóval korábbi rádióadások tapasztalatait átvizsgálni. Hiszen aligha különbözik ez a platform a rádiózástól, leszámítva a körülményeket, a rugalmasabb platformot, a költséghatékony kivitelezést. Alkalmazd a tanultakat a saját munkádban is, készíts marketing-podcast-ot.

Nos, ez a téma a leginkább érintetlen jelenleg, ami meglepő, hiszen egy kézenfekvő lehetőségről van szó. A tervezett, stratégikusan felépített témák, kérdések, az érdekes, hiteles, hozzáértő személyekkel folytatott beszélgetések, amik jól emészthetők, szórakoztatóak, lebilincselők, rengeteg embert megmozgatnak és sokkal hatékonyabbak lehetnek marketingszempontból is, mint a hagyományos hirdetések. Elmondható tehát, hogy minőségi tartalmat, értékes szakembereket és hitelességet közvetítve az eladásaid is növekedni fognak.

Használd ki a lehetőségeket és értesülj időben a változásokról! Jelentkezz nálunk, és nézzük meg közösen is, mit tehetnénk a marketingstratégiád érdekében!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média