Kövessen minket a Facebookon!

Gyorsítsuk a munkát az új eszközzel

A Facebook újítását nemrégiben a Twitter – Revue hírlevél lehetősége előzte meg. A Twitter még január végén jelentette be az írók, tartalomgyártók számára kínált új lehetőséget, ami tulajdonképpen egy már meglévő platform beolvasztásával jött létre. Nem sokkal később, szintén januárban a Facebook is előrukkolt egy saját hírlevél készítő eszközzel.

Miért volt erre szükség? Milyen igényeket céloznak meg ezzel a korábban is ismert és bevált módszerrel? Nem azért kerül most nagyobb hangsúly a hírlevélre, mert más elvárások jelentek meg a formátum kapcsán, hanem azért, mert sokkal többen veszik igénybe. Vagyis nem az irány, hanem a sebesség, ami megváltozott ezen a területen. Nézzük meg, hogyan működik az új Facebook hírlevél.


Új platform, régi és új követőtábor


A hírlevél platform egyik nagy előnye akkor mutatkozik meg, ha eleve bőséges követőtáborral rendelkezel. Integrált formában kerül a Facebook oldalakra, ezáltal az írott szövegen kívül a különböző multimédiás lehetőségekkel is élhetsz egy-egy hírlevél elkészítésekor.

A globális social media platform elősegíti a közösségek felépítését, közvetlenebb kapcsolat kialakulását a közönséggel. Különösen, hogy a Facebook meglévő csoportfunkciói, esemény szervezési lehetőségei jó esetben erre erősíthetnek rá.


A csoportok ereje


Az ausztrál kiadó konfliktusának példájából levonhatod a következtetést, hogy kizárólag a Facebook-ra építeni, kiszolgáltatottsághoz vezet. Azonban egy kiegyensúlyozott együttműködéssel megkönnyítheti és erősítheti az eléréseidet durván 2,8 milliárd felhasználót tömörítve, akik közül havi szinten kb. 1,8 milliárdan használják a csoportokat.

A Facebook – elmondása szerint – a független, helyi írókat, újságírást kívánja támogatni fejlesztéseivel, irányelveivel, akik gyakran egyedüli hangot képviselnek az adott közösségben és kevesebb erőforrásuk áll rendelkezésre az érvényesüléshez.

Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor megfontoltan ugyan, de mindenképp érdemes kihasználnod azokat az előnyöket, amit a hírlevél platform rejteget, ami hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média