Kövessen minket a Facebookon!

Tökéletes időzítés közösségi média posztokhoz 2021-ben

Az idő pénz. Bár elcsépelt közhely, de nehéz megcáfolni, és ha marketing tevékenységről van szó, ugyanígy helytálló ez a kijelentés. Különösen 2021-ben, mikor a közösségi média és digitális média platformok sosem látott tempóban törnek előre az okoseszközöket használók életében. Te odafigyelsz arra, mikor milyen tartalmat posztolsz? Számít az, hogy mely idősávokban, napszakokban teszed közzé a hirdetéseidet, írásaidat?

Ha nem, akkor a rossz hírünk az, hogy akár jelentős mennyiségű elérést is elveszíthetsz emiatt, a jó hír ugyanakkor az, hogy ezen könnyen segíthetsz! Meg kell ismerned a különböző platformok, különböző időzónák és persze a közönséged ritmusát is. Eszerint még célzottabban és gyorsabban juthatsz el a számodra marketing szempontból igazán fontos emberekhez. A következőkben a Blog2Social megfigyeléseire alapozva bemutatjuk az idei trendeket!


Mikor nézik a legtöbben a Facebook-ot?


A leghatékonyabb, ha naponta kétszer posztolsz Facebook-on, méghozzá este 6 és este 10, valamint délután 1 és 4 között. Úgy tűnik a délutáni szieszták és az esti netszörfölés ilyenkor a legjellemzőbbek az emberekre világszerte. Még azt is külön érdemes vizsgálni, hogy mindez mely napokon állja meg a helyét. Hétfőn ugyanis nagy általánosságban nem sokan érnek rá ilyesmire. Kedden, csütörtökön, pénteken és hétvégén annál inkább!


Twitter – hétköznapi apróbb sávok


A Twitter, különösen külföldön, nagy teret hódított magának. Itt már a rövidebb, gyorsabban váltakozó posztok miatt napi 3 db poszt lehet az ideális. Érdekes, hogy a rövidebb tartalom miatt itt az időközök is másképp alakulnak. Leginkább reggel 8 és 10, valamint dél és 1 között a legnépszerűbb az oldal a délutáni 5 és 6-os tipikus csúcs előtt. Érdekesség, hogy Twitteren nem sokan járnak hétvégente!


Hogyan telik az idő Instán?


Az Instagram Magyarországon is óriási népszerűségnek örvend, hasonlóan a Facebook-hoz itt is elég napi 1-2 posztban gondolkodni. Még az idősávok is hasonlóan alakulnak. Itt napközben 11 és 1 között, valamint este 7 és 9 között érdemes közzétenni az újdonságokat, méghozzá a héten 3 napon kifejezetten: hétfőn, szerdán és csütörtökön.

Ugyanezekben a sávokban, de inkább csak szombaton és vasárnap a Pinterest lehet a legideálisabb, ahol a legtöbben igazi megszállott módjára képesek tippről-tippre, klikkről klikkre haladni.


Ne feledkezz meg a LinkedIn-ről sem!


Nemrégiben szó volt a LinkedIn-ről is, ami felfelé ívelő tendenciájával a járvány időszakában is hatalmasat robbantott. Itt a napi egy darab poszt sokkal elegánsabb, mint a kevésbé szakmai média platformokon. Kedden, szerdán és csütörtökön, vagyis a munkával teli hétköznapokon érdemes posztolni még munka előtt 8 és 10, vagy munka után 5 és 6 között!

Ha kérdésed van, tedd fel nekünk egy üzenetben!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média