Kövessen minket a Facebookon!

Összefoglaló a digitális marketing témáiról, vitáiról, trendjeiről

Mára már a social media automatikus illusztrációja és elvitathatatlan előnyt élvező óriása a Facebook és partnerei. Befolyásuk szintén megkérdőjelezhetetlen, ha globális marketing trendekről beszélünk. Az Instagram és a WhatsApp beolvasztásával hatalmas hálózatot ölel fel a giga vállalat. Világszinten meghatározó trendekre és változásokra, ezzel párhuzamosan pedig ellentétekre és nagy kérdésekre is rámutathatnak tapasztalatukkal. A felmérés 2019 áprilisától 2020 szeptemberéig terjed.

Az első rész társadalmat érintő globális akciók, oktatás, tanulás változásainak körvonalazása után, most az életmódbeli változásokról ejtünk egy-két szót. Nézzük meg, hogyan alakultak az elmúlt időszak reprezentatív kutatásai Angliában, az Egyesült Államokban és Kanadában.


Mit jelent az életmód, a lifestyle ebben a felmérésben?


A „Topics and Trends Report” a Facebook értelmezésében előtérbe helyezi az olyan izgalmas változásokat, melyek összefüggésben állnak a social media platform alakulásával is. Az életmód rész ebben a riportban a mobilitást vagyis közlekedést, utazást és a lakókörnyezetet, lakhatási szokásokat helyezi előtérbe.


Mit csináltak az elmúlt időszakban a britek?Állítólag 42%-a a briteknek kertészkedni kezdett, ami abban segít, hogy levezessék a feszültséget és kikapcsolódjanak. Mivel ők is több időt töltenek otthon, ez egy igazán kézenfekvő megoldásnak mutatkozik a friss levegő és a kellemes testmozgás alternatívájaként. Ennek kapcsán sokan írnak kertészettel, ültetéssel kapcsolatos blogot, könyveket. Egy vicces példa, hogy 2019 áprilisától 2020-ig megszázszorozódott azoknak a kereséseknek a száma, melyek az avokádó házilagos termesztésére vonatkoznak. Ebből később egyébként jó alap kínálkozik a fenntartható, zöld gazdálkodás elősegítésére.


Eközben az USA-ban egyre empatikusabbak az emberek


Az USA kapcsán elkészített jelentés jól összefoglalja, hogy az otthonukban dolgozó és video chat-elő munkatársak gyakran közelebb kerülnek egymáshoz, jobban beengedik a többieket a személyes terükbe, gyermekeik és családjuk ellátásának kihívásába, megosztják egymással a tapasztalataikat. A haj-és körömápolás kevésbé fontos jelenleg, sokan otthon oldják meg ezt a dolgot vagy egyszerűen szakállat, ősz hajat növesztenek.


Kanadai lakásfelújítások


A kanadaiak lakásfelújítási lázban égnek, és mindenki szeretné a legtrendibb és legmutatósabb otthonokat megteremteni magának. Mivel a munkahely, a lakóhely, a nyaralás és az iskola, esetleg még a konditerem, mozi és játszótér is egy helyre összpontosul jelenleg, ezért igyekeznek ezt minél komfortosabbá tenni készülvén arra, hogy talán ezek a lassan 1 éve tartó változások nem fognak nyomtalanul elmúlni 2021-ben sem!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média