Kövessen minket a Facebookon!

Elindult a Facebook új társkeresője

Egy új szolgáltatásként a social media óriás bevezette a Facebook Dating, vagyis a Facebook társkereső felületet. A felhasználói felületünkön belül külön társkereső profil létrehozásával percek alatt beléphetünk a társkeresők népes táborába. Már több, mint másfél milliárd „pár” alakult az új platformon, ezért most kicsit közelebbről is megnézzük, hogyan működik, miért jött létre és persze kiknek ideális.

Ugyanis egy ilyen platformon talán gyanakvás, óvatosság merülhet fel az emberben az adathalászat, illetve a nyilvánosságunk vállalása miatt. Sok kérdés felmerülhet az optimális használat kapcsán. Természetesen az is kérdés, hogy ha már használunk egy másféle társkereső felületet, akkor érdemes-e erre váltani, vagy párhuzamosan ide is regisztrálni.


Az ismerőseinket nem értesítik külön erről


A társkereső algoritmus nem mutat rá a saját ismerőseinkre, nem kürtöli világgá, hogy regisztráltunk, nem küld róla értesítést senkinek. Ez egészen ügyfélbarát és szolid intézkedés, ami azért egy nyilvános társkeresőben nem utolsó szempont. Emellett a Facebook külön kijelentette, hogy az adatok és a magánszféra megóvása érdekében extra intézkedéseket hoztak az új profilok kapcsán.


Telefonon is tökéletesen működik


A Facebooktól el is várható, hogy egy mobilbarát felület is kapcsolódjon az asztalihoz. iOS-on és androidon is fut már. Telefonon is gyors regisztráció, keresgélés, pár-találás lehetséges. Lehet tiltani a zaklatókat illetve blokkolni a kéretlen tartalmakat minden eszközről.


Történetek, titkos kedvencek a társkeresőn


A népszerű „sztorik” és „napom” funkciók margójára a társkeresőn belül is elérhető a történetem funkció, ahol a saját profilunk sztorija is megosztható, hogy ezáltal jobban megismerhessenek minket az irántunk érdeklődők.

Azok közül, akik már meglévő ismerőseink Facebook-on vagy követőink Instagramon, 9 embert kiválaszthatunk secret crush kategóriába, akik csak akkor kapnak értesítést rajongásunkról, ha ők is regisztrálnak a társkeresőre, és ráadásul ők is megjelöltek minket titkos kedvencként. Ha közülük, vagy ismeretlenek közül párba állunk valakivel, tarthatunk előzetes videós randit is, ami járványhelyzetben jó megoldás lehet.

Közös események és csoportok egyeztetése révén kereshetünk a közös érdeklődésű emberek profiljai közül számunkra izgalmas személyeket.

Van olyan, amikor egyedül nehezebb. Ha segítség kell oldalaid kezelésében, akkor írj nekünk !

Forrás: 24.hu


Szubjektív Média