Kövessen minket a Facebookon!

Hogyan lesz értékteremtő marketing a podcast?

Nem mindegy, ki és hogyan áll neki podcast-et készíteni, ha a célok között a marketingstratégia fellendítése is szerepel. Mindannyian hiányolhattuk a személyes konferenciákat az elmúlt évben, hiszen nem is nagyon adódott alkalom ilyesmire. Kérdés, hogy a sokaknak kényszerpályaként kiosztott webináriumok és podcast-ek mit adhatnak vissza a korábbi megszokásból, pótolható-e egyáltalán a személyes, különösen csoportos jelenlét eladási és bizalomteremtő mivolta?

Nehezen elképzelhető, hogy a kapcsolatépítés, az oktatás, az értékesítés szempontjából a Zoom vagy a Teams képes lesz áthidalni azokat a korlátokat, amiket jelenleg a járvány emelt közénk. Jobb ötlet híján azonban könnyen elcsábulhatunk ebbe az alternatív irányba. De mielőtt belekezdenél, tedd fel magadnak a kérdést: Hogyan tudnál hozzáadott értéket teremteni ezeken a csatornákon?


Mi a célod a podcast-tel?


Ha azt érzed, hogy ugyan semmi kedved hozzá, de most már muszáj lenne, mert mindenki másnak is van ilyen, akkor felejtsd el. A podcast és webinárium műfaj nem ösztönöz annyi embert (egyelőre) belépőjegy megváltására, mint a személyes részvételű rendezvények. Ezért, ha pénzt kérsz érte, akkor mindenképpen értéket várnak cserébe a nézőid. Nézzünk most 5 kérdést, ami segíthet eldönteni, biztosan bele akarsz-e vágni.


Hol passzol a stratégiádba?


A podcast lényegében egy taktikai elem, nem pedig a stratégia. A podcast az eszköz és nem maga a cél, tehát fontos, hogy el tudd helyezni a terveid között ahhoz, hogy magabiztosan belevághass. Tedd fel a kérdést magadnak, hogy ez lesz az az eszköz, ami sikerre vezethet vagy van más, ami sokkal jobban megtérül?


A műsorom értékteremtő lenne?


Van olyan téma, ötlet, amit más csatornán még nem tárgyaltál eléggé vagy nem úgy, ahogyan azt egy podcast-en tennéd? Mit tudsz ajánlani, amiért a nézőid 30 percet áldoznak az életükből? Légy szigorú magaddal szemben, hiszen annyi tartalom van már az interneten, hogy igazán nem mindegy, hova sorolod magad.


Meg tudom tervezni?


Pontos tervre lesz szükséged, különösen, ha sorozatot, folytatásos webináriumot szeretnél. Nem csak az időbeosztás, de a tartalomgyártás, információgyűjtés és kivitelezés is sok időt és pénzt is vehet el.


Hogyan lesz technikai felszereltségem?


A minőségi tartalomhoz nem csak egy számítógépre, sokkal inkább több számítógépre, kamerára, profi mikrofonra is szükséged lesz. Adott esetben bérelned kell egy stúdiót vagy felépítened egyet.

A webinárium sikeréhez elengedhetetlen a jó e-mail és közösségi marketing alkalmazása is. Többek között ezekről a témákról is találhatsz nálunk érdekes bejegyzéseket, amelyek hasznos ötletekre hívhatják fel a figyelmet a mindennapi munkádhoz.

Ha többre lennél kíváncsi, kereshetsz minket a kérdéseiddel, amikre szívesen válaszolunk.

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média