Kövessen minket a Facebookon!

Új badge-ek bevezetésével járul hozzá a Facebook a közösségépítéshez

A legnépszerűbb közösségi oldal tavaly vezette be az úgynevezett csoportos névjegyek, azaz group badge-ek használatát. A badge-ek lényege, hogy a kommentszekcióban egyes nevek mellett megjelenve illusztrálják az adott felhasználó rangját, csoportban betöltött szerepét.

A platform most úgy döntött, tovább bővíti a badge-ek táborát, és a jövőben nem csak az adminokat, az alapítókat vagy épp a lelkes rajongókat ismerhetjük fel, hanem egyre több szerepkörrel találkozhatunk majd az oldalak és csoportok kommentelői közt.


A cél a közösség összekovácsolása


A tavalyi évben a Facebook nem titkolt céllal vezette be a nyilvános badge-ek használatát. Ez a cél nem más, mint a közösségépítés fejlesztése. Több felhasználó is jelezte ugyanis, hogy szeretné, ha egy oldal vagy csoport adminjai valamilyen módon felismerhetők, elkülöníthetők lennének a többi, aktívan kommentelő és megosztó követőtől.

A platform eleget is tett a kérésnek, és bevezette a felhasználói rangot jelző group badge-ek használatát. Ezek lényege, hogy tavaly óta nem csak az adminokat és moderátorokat, de többek közt a friss tagokat, illetve az oldal vagy csoport legaktívabb tagjait is könnyedén megkülönböztethetjük egymástól.


Csak akkor használjuk, ha szeretnénk


A Facebook az elmúlt időszakban egyre több, új badge-et vezetett be, többek közt a régi követőkre, lelkes hozzászólókra is gondolt, és külön elismeréseket hozott létre számukra. Ettől függetlenül a badge-eket természetesen senkinek nem kötelező használnia.

Az oldal adminisztrátorai eldönthetik azt, milyen rangok jelenjenek meg az üzemeltetők nevei mellett és azt is, a felhasználók milyen elismeréseket, „kitüntetéseket” vehetnek át. Abban az esetben persze, ha ők maguk is szeretnének élni a lehetőséggel.

Nem ez az egyetlen újítás persze, mellyel a legismertebb közösségi platform az elmúlt időszakban előrukkolt. A mobilos felület és a hirdetések arculatának megújulásáról nemrég már olvashattatok a blogunkon.

Segítséget nyújthatunk oldalaid kezelésében, ha megkeresel minket ! Ezzel a válladat terhelő gondok csökkenhetnek.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média