Kövessen minket a Facebookon!

Egységesíti mobilos és asztali megjelenését a Youtube

Úgy látszik, 2019 a változások ideje. Persze akkor, ha a közösségi média világát tekintjük. Nem is olyan rég számoltunk be ugyanis arról, hogy az Instagram több országban is eltüntette a bejegyzésekre érkező lájkok számának megjelenítését, most pedig hasonló újításra készül a Youtube is.

A platform a feliratkozók pontos számának megjelenítése helyett ugyanis mostantól csak kerekített adatokat tesz publikussá.
Az elképzelés persze nem új, az asztali alkalmazásban már korábban is csak megközelítőleg lehetett látni egy adott csatorna feliratkozóinak számát. A fejlesztők fő célja jelenleg a mobilapplikáció és az asztali alkalmazás felületeinek egységesítése.


Egységes megjelenés az átláthatóság érdekében


Jelenleg a Youtube mobilos és asztali felületei több helyen, különböző módon jelenítik meg az ezer követőnél többel rendelkező csatornák feliratkozási számát. Ugyan az esetek többségében már egy ideje a rövidebb, kerekített megoldással találkozhatunk, azonban a platform néhány helyen továbbra is publikusan megjeleníti a teljes feliratkozószámot.

A fejlesztők most úgy döntöttek, az átláthatóság érdekében egységesítik a Youtube megjelenését, és többé sem az asztali, sem pedig a mobilos alkalmazásban nem lesz nyilvánosan látható egy adott csatorna követőinek pontos száma.


A versenyhelyzet csillapítása is fontos


Persze, ahogyan az Instagram lájkjainak eltüntetése, úgy a Youtube feliratkozók számának kerekítése sem feltétlenül csak az egységes megjelenés létrehozását szolgálja.

A fejlesztők az oldalon tevékenykedő vloggerek közti versengést is szeretnék megszüntetni, vagy legalábbis nyugodtabb mederbe terelni az újítás bevezetésével. A kerekített feliratkozószám bevezetése éppen ezért már idén ősszel esedékes, és várhatóan minden olyan csatornát érinteni fog, ami ezer követőnél többel rendelkezik.

Előre láthatólag tízezer alatti követőszám esetén a rendszer százasokig, tízezer feletti feliratkozószámnál már ezresekig, míg a milliós nézettségű csatornák esetében milliókig kerekítve láthatjuk majd a követőszámot.

Naprakész szeretnél maradni a közösségi médiában? Akkor lájkolj minket Facebookon és kövesd a Szubjektív média blogját! Ha pedig oldalaid kezeléséhez lenne szükséged segítségre, csak keress minket!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média