Kövessen minket a Facebookon!

A YouTube keresési és engagement adatokkal segíti a tartalomgyártást

A YouTube új elemzési lehetőségeket tett elérhetővé a Creator Studióban annak érdekében, hogy a felhasználók lássák, mi érdekli a közönségüket: mire keresnek, mennyire elkötelezettek, és hogyan lépnek interakcióba bizonyos témákkal a platformon. A YouTube ezzel az új funkcióval szeretné könnyíteni a tartalomgyártási stratégia elkészítését.


Videóról videóra


Az első új elem, melyet a YouTube közzétesz, a Watch Interest. Így láthatóvá válnak a YouTube-klipek engagement trendjei – nem a felhasználók keresőszavait figyelembe véve, hanem azt, hogy mit néznek, és hogyan váltanak videóról videóra az ajánlások alapján.

Ez lényeges különbséget jelenthet a tartalomtervezésre nézve, hiszen sokan nem keresnek kulcsszavakra, hanem videóról videóra kattintva fogyasztják a YouTube-on közzétett posztokat.

A YouTube személyre szabott adatokat is szolgáltat majd: egy-egy felhasználó közönségének érdeklődési körére vagy a lementett videóira alapozva. A jövőben pedig még több adat várható, többek között a határterületeket feltérképezve – így világít rá a terjeszkedés lehetőségeire.  

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média