Kövessen minket a Facebookon!

Ki lehet jelölni moderátorokat a Instagram live közvetítések közben

Az Instagram egyre nagyobb hangsúlyt fektet a live közvetítések népszerűsítésére. Ám a live-olások sok pozitívuma ellenére nem mehetünk el a negatív hatások mellett sem. Hiszen a nagyobb megtekintés magával vonzza a nagyobb szintű zaklatás veszélyét is. Ezért az Instagram a biztonságos használat érdekében most egy új funkciót vezetett be: a live közvetítő mostantól moderátorokat jelölhet ki a nézők közül.


A live közvetítés a bullying melegágya


A live közvetítések általában nagyobb nézettséget generálnak, mint a sima videók vagy Reels tartalmak. Ez egy bizonyos szempontból pozitív, hiszen emiatt több embert meg lehet szólítani egy live segítségével – többek között ennek köszönhetik a sikerüket a már többször is megtartott live-shopping eventek.

Viszont az előnye egyben a hátránya is, hiszen a nagy nézettséggel együtt jár a több utálkozó komment, amik már-már a zaklatás határát is súrolhatják (különösen nagyobb volumenű közvetítések esetén). Élő példa erre a Hania Amir színésznő esete is, aki a legutóbbi live-olása során annyi zaklató kommentet kapott, hogy sírva kapcsolta ki a kamerát.

Ez egy olyan jelenség, ami sajnos bármelyik felhasználóval megtörténhet live közvetítés közben. Így az Instagram bevezette a moderátori privilégiumokat, amik megkönnyítik a bántó kommenteket író fiókok szabályozását.


A moderátor korlátozhatja a kommentelőket


A nézők közül bárkinek adhat moderátori privilégiumokat a live készítője. A kiválasztott néző képernyőjén egy értesítés tájékoztatja a nézőt a moderátori státuszról. A moderátor törölhet kommenteket, jelenthet nézőket, és letilthatja egyes fiókok kommentelési lehetőségét is.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média